DK: Tovább késik a fejlődést akadályozó adórendszer elkerülhetetlen átalakítása

2018. június 27. 09:25

A DK állítja, hogy miközben a kormány adócsökkentést kommunikál, a valóságban a magyar adó- és járulékbevételek GDP-hez viszonyított aránya növekszik.

2018. június 27. 09:25

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint: „a magyar adórendszer problémái 2010 óta változatlanok”. Az ellenzéki párt álláspontja, hogy a kormány adópolitikája egyszerre gátolja a társadalmi egyenlőtlenségek mérséklését és az ország fölzárkózását.

A DK figyelmeztet rá, hogy „miközben a kormány állandóan adócsökkentést kommunikál, a valóságban a magyar adó- és járulékbevételek GDP-hez viszonyított aránya folyamatosan növekszik; tíz év alatt csaknem 3 százalékponttal, a 2006. évi 36,5%-ról a 2016-os 39,3%-ra. Ez az arány 2018-ra 37% közelébe csökken, ám így is a legmagasabb marad a régió hasonló fejlettségű országai között.

A DK közleményében az is szerepel, hogy az áfa-kulcs hazánkban a legmagasabb az  EU-ban, a munkajövedelmek adó- és járulékterhe továbbra is jelentős, és az egykulcsos szja bevezetése pedig különösen az alacsony képzettségűek foglalkoztatását nehezítő magas adóéket okozott.

(MTI-OS)

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2018. június 27. 13:21
Ezeknek az idiótáknak komolyan az a problémájuk, hogy 2006-hoz viszonyítva csökkenő adómértékek mellett nőtt az adó- és járulékbevételek GDP-hez viszonyított aránya? Ez csak úgy lehetséges, ha a kormány intézkedései következtében fehéredett a gazdaság, jelentősen nőtt a foglalkoztatás, nőttek a bérek és nőtt a fogyasztás. Ezekben mi a rossz? Arról nem is beszélve, hogy időközben csökkent az államadósság és annak kamatterhei, tehát az adóbevételek nagyobb hányadát lehet fordítani közösségi szolgáltatásokra, családtámogatásokra és gazdaságfejlesztésre.
Magyarok Pásztora
2018. június 27. 13:18
Nem a dobrev klára párt hazaáruló patkányaira van bízva bármilyen átalakítás.
Vakfolt
2018. június 27. 13:14
"A DK állítja, hogy miközben a kormány adócsökkentést kommunikál, a valóságban a magyar adó- és járulékbevételek GDP-hez viszonyított aránya növekszik." http://a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-okozat
zakar zoltán béla
2018. június 27. 13:02
APROPÓapó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!