Sneider a senki földjén

2018. május 15. 06:19

Vona és néhány társa túl sokat akart. Pénzt, paripát, hatalmat és minden más földi javat. Ezért is indultak el a baloldal irányába, ezért is kezdtek kokettálni a baloldal vagy a liberálisok egy részével.

2018. május 15. 06:19
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„Így a Csurka István által megfogalmazott nemzeti radikalizmus, azaz a nemzeti érdekek és értékek védelme a globalizmus negatív hatásaitól, a magyar nemzet továbbélésének egyetlen útja. Ezt ismerte fel Orbán Viktor kormánya és pártszövetsége, ezért vállalta fel ennek az ideológiának a logikáját a hagyományos konzervatív és kereszténydemokrata értékek mellett.

Persze, mondhatni azt, hogy a Jobbik körül így elfogyott a levegő. De ez nem igaz. Ugyanis megvolt minden lehetősége Vona Gábornak és pártjának arra, hogy még erőteljesebben, a saját autonómiáját és identitását megőrizve, »ott maradjon«, majd továbbvigye Csurka örökségét, és konstruktív módon (ha kell támogatva, ha kell kritizálva), de szövetségi viszonyt építsen ki a Fidesz–KDNP-vel.

De nem ezt tette. Vona és néhány társa túl sokat akart. Pénzt, paripát, hatalmat és minden más földi javat. Ezért is indultak el a baloldal irányába, ezért is kezdtek kokettálni a baloldal vagy a liberálisok egy részével. Hisz úgy látták, hogy ott a senki földje van. Ott egyeduralkodók lehetnek. És valóban. Annyiban igazuk volt, hogy a balliberális oldal az elmúlt évek során, leginkább Gyurcsány Ferenc ténykedésének köszönhetően, elfoglalásra váró senki földje – terra nullius – lett. Annyiban viszont tévedtek, hogy ezzel olyasfajta morális hibát, mondhatni főbűnt vétettek a nemzeti radikális szubkultúrához tartozók szemében, amely ma már megbocsáthatatlan.

A Jobbik most ott tart, ahol négy éve. Azzal a különbséggel, hogy elvesztette a csurkai örökséget, a patrióta jelleget és a nemzeti radikalizmus alapvetését. Ezzel együtt pedig a nemzeti érzelmű emberek szimpátiáját, szavazatát; helyette kapott ugyan számos »régi balos« szavazót, de ezzel semmit nem lépett előre. Morálisan viszont megsemmisült.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. május 16. 05:52
Hogy nevezik Vona Gábor beszédét? Vonafon.
Autofocus
2018. május 15. 12:50
Az új pártinduló megvan? :-) https://youtu.be/jGiOvubmnX4 Pulling on the boots and tightening up the laces Shaving their heads and strapping on the braces There you are a skinhead, looking for a fight Skinhead, skinhead, running through the night Skinhead, skinhead, running through the night Making lots of trouble, starting lots of fights Skinhead, skinhead, getting really pissed Skinhead, skinhead, tatted on my wrist! Waiting in the lane way, waiting for the scum Smash their yellow faces, kick their fucking bums When they plee for mercy, we will show them none Skinhead, skinhead, 'til the job is done Skinhead, skinhead, putting on the boots Looking for a streetfight, looking for a route Skinhead, skinhead, running through the fights Skinhead, skinhead, stompin' on your face! When the coppers see us, at first they pull the gun But when they see us come towards, then they start to run When we wear our badges it make us feel proud Skinhead, skinhead, shout it out loud!
Bicska Maxi
2018. május 15. 11:23
"az jutott osztályrészül, hogy visszahódítsa az egykori nemzeti érzelmű szavazók szimpátiáját" vona a gúnyos tekintetével, bár ez lehet csak nekem tünt úgy hogy amikor kritikát kapott akkor a mosolygós szemei valójában az általa vélt szellemi fölényét sugározta, és az undort képtelen volt jól leplezni, szóval vona sem volt egy szimpatikus fazon de ez a sneider a sittes kinézetével és a módszerrel ahova, ahogy, ami mögé beállt...felejtős és soha
Wazav
2018. május 15. 10:47
Jézusom. Aki nem első a talpnyalók között, azt csak önös érdekek vezérelhetik. A szolgalelkűség, mint PolgárPortál. "Ugyanis megvolt minden lehetősége Vona Gábornak és pártjának arra, hogy még erőteljesebben, a saját autonómiáját és identitását megőrizve, »ott maradjon«, majd továbbvigye Csurka örökségét, és konstruktív módon (ha kell támogatva, ha kell kritizálva), de szövetségi viszonyt építsen ki a Fidesz–KDNP-vel. De nem ezt tette. Vona és néhány társa túl sokat akart."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!