A Jobbik jövője jottányit sem ígéretesebb

2018. május 31. 12:42

A Jobbik, mely folytatja a Vona által megfogalmazott tévelygéseit és most „kizárósdit” játszik – halálra van ítélve.

2018. május 31. 12:42
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Polgár Portál

„A néppártosodás ugyanis nem azt jelenti, hogy elfelejtjük az alapítók által lefektetett normákat, azt pedig végképp nem, hogy dacból nem támogatjuk a kormány erőfeszítéseit a családpolitikában, hogy nem szavazzuk meg az illegális bevándorlással szembeni alkotmánymódosítást és más egyéb jogszabályokat. A hiteles néppártosodás az lett volna, ha megmaradva a nemzeti radikalizmus logikájánál – azaz a nemzeti szuverenitás védelmének kiépítése a negatív, minket, magyarokat sújtó globális törekvésekkel szemben –, minél több társadalmi réteg felé próbálták volna terjeszteni a politikájukat. Erre eszköz lehetett volna az ifjúsági és a nyugdíjas tagozat megalapítása, illetve a különböző platformok létrehozása. Amire ugyan volt ez idáig kísérlet, de ott tévedett Vona és a most is hatalomban maradt környezete, hogy eközben nem kellett volna az eredeti ideológiával szembeni döntéseket meghozni, nem kellett volna a tartalmi politizálást feladni; abban pedig végképp hibáztak, hogy eközben nem lett volna szabad a balliberális értelmiséggel összepacsizni. Megjegyzem, kerülendő lett volna Simicska pénzét és médiáját (az átalakult médiára gondolva) elfogadni, ezzel az oligarcha érdekeit és bosszúszomját kiszolgálni. Mert ez nem néppártosodás, ez a nemzeti érzelmű szavazók, szimpatizánsok és tagok elárulása volt csupán.

Nem tudom, hogy Toroczkai most mit akar. Ő tudja. Bár kételkedem, hogy hosszú távon hiteles tud majd maradni. Nem tudom, hogy Dúró Dóra mit akar. Szerintem most ő sem. Azt meg végképp nem tudom, hogy a megzavarodott nemzeti érzelmű tagság (amely már csak egy része, jelentős, de nem teljes része) a Jobbikhoz hogyan fog viszonyulni.  Minden valószínűség szerint új mozgalmat alapítanak majd, de hogy mi lesz azután, az nagy talány.

Azt viszont tudom, hogy az a Jobbik, mely folytatja a Vona által megfogalmazott tévelygéseit és most »kizárósdit« játszik – halálra van ítélve.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2018. június 01. 08:35
Már akkor halálra ítélték magukat, amikor Heller Á .ölelő karjaiba futottak, aki azért befogta az orrát.
hátakkor
2018. május 31. 15:01
Zazri, meg a többi sem egy politikai talentum. Török Gábor meg Metál Lady ennyit tudott kihozni ezekből. Heller Ágnes se tudta rávenni a vörösöket, hogy Zazriwetzre szavazzanak mind.
pollip
2018. május 31. 14:52
Jobbik szakad, várhatóan megszűnik az együtt, az MSZP követheti, az LMP bankokban van. Ez lesz ám a valódi ellenzekvaltas. Új arcok keresetnek, nagy a légüres tér
Einar
2018. május 31. 13:46
A Jobbik az új MDF 2.0. Tipikus frakciópárt. Erre a ciklusra van még kifutásuk, utána már tényleg csak Kálmán Szolga marad nekik Herényi Károllyal, főműsoridőn kívül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!