Elmaradt tapsok

2018. május 11. 10:20

Kár volt ezt a statisztaszerepet eljátszani.

2018. május 11. 10:20
Bauer Tamás
HVG

„Amikor a megalakult Országgyűlésben felsorolták a képviselőcsoportokat, azok létszámát és megnevezték a frakcióvezetőket, a képviselők pedig – kormánypártiak és ellenzékiek – megtapsolták őket, a DK-frakció és Gyurcsány Ferenc nem kapott tapsot a többiektől. Erre mindenki felfigyelt, azóta is sok szó esik róla a médiában. Nemcsak Gyurcsányt és a DK-t nem tapsolták meg a többiek, a DK képviselői sem tapsolták meg az alakuló ülés szereplőit, a fideszes korelnök beszédét, a Nemzeti Választási Bizottság és a Nemzeti Választási Iroda beszámolójához fűzött szóbeli kiegészítést, a köztársasági elnöknek a Fidesz álláspontját visszhangzó beszédét, a házelnök megválasztását, hiszen – a képviselői eskütétel aktusát kivéve – távol maradtak az üléstől. (...)

A demokratikus ellenzék többi képviselőjének eljárása azt jelenti, hogy eljátszották az alakuló ülésen a Fidesz által rájuk osztott szerepet. Követték azokat a jogszokásokat és illemszabályokat, amelyek korábban, a demokratikus parlamentarizmus két évtizedében alakultak ki, és kormánytöbbség és ellenzék demokratikus partnerségét fejezik ki. Márpedig ezt a partnerséget a Fidesz régen felmondta, így kár volt ezt a statisztaszerepet eljátszani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rony Tronco
2018. május 12. 20:43
Körmös fia bauer! Mi a demokrácia deficit, a DK viselkedésén kívül?
Esvány
2018. május 12. 15:00
"A demokratikus ellenzék..." Akiket ezen ért, pont azok állnak legtávolabb a demokráciától.
atila68
2018. május 12. 12:55
Jogszokások és illemszabályok. Tudod Bauel ezek a civilizált magatartás ismérvei.
Sundabunda
2018. május 11. 21:57
Bauer Tamas, Te idiota DK-s szarzsak! Nagyon szenvedsz a fojtogato diktataturaban, ugye? Csak egyszer adna az Isten ,hogy egy ilyen fos alakkal talalkozzak valahol, akkorat kapnal a pofadra , hogy soha többe nem tudnad kinyitni a büzös gyurcsanyszopo pofadat, te büzgöreny, hogy rohadj meg a fönököddel együtt egy pövegödör melyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!