Levél a tüntetőkhöz

2018. április 23. 17:30

Tudjátok, hogy pontosan miért is tüntettek? Holnap a koalák jogai lesznek terítéken?

2018. április 23. 17:30
Szentesi Zöldi László
888

„Drága tüntetők!

Ma jókedvűen keltem, gondoltam, ingyenesen tanácsokat adok nektek. Szükségetek van rá, hiszen szemmel láthatóan nem tudjátok, mit cselekedtek. Kezdjük a legfontosabbal. Tudjátok, hogy pontosan miért is tüntettek?

Először azt mondtátok, sejtettétek, sugalmaztátok, hogy a fideszesek csaltak a választáson. Aztán jött az, hogy a sajtószabadságot akarjátok megoltalmazni. Holnap a koalák jogai lesznek terítéken? Értem én, hogy ahogyan – közéleti értelemben – cseperedtek, a program is folyamatosan változik, de gondoljatok csak bele: ha ti sem tudjátok, mi a fészkes fenét akartok, mi hogyan találjuk ki?

Az világos, hogy Orbán Viktort meg akarjátok állítani. Elmondjátok, táblára írjátok, világgá kürtölitek naponta ezerszer. Ezzel viszont az a gond, hogy a demokráciában – amelynek ti ugye, szerelmetes hívei vagytok – bárkit megállítani vagy felmagasztalni csakis választással lehet (van még a népszavazás intézménye, de hát ott sem szoktatok nagyot domborítani). Ebben az országban két hete választottunk. (...)

Többségben vagyunk a parlamentben. Többségben vagyunk az utcán. Többségben vagyunk az országban. Többségben vagyunk a valóságban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
political_spectator
2018. április 24. 19:29
A tűntetők nagy része - ahogy 2006-ban is - fullba nyomják/(tettetik?) a kretént. 12 éve annyiban volt más, hogy akkoriban képes volt OV személyében valaki az egész élére állni, és közérthetően ismertetni, hogy tulajdonképpen mivel is volt a probléma (nem, nem az öszödi beszéddel, az csak ürügy és katalizátor volt). Most nincsen ilyen személy, ezért egy teljes összevissza idiotizmusnak tűnik az egész (újraszámlálás hagyjál már). Szerintem, a tűntetések valódi oka, hogy az emberek szeretnék felhívni a figyelmet, hogy bár 2/3os többsége van az új kormánynak, sokan nem elégedettek a elmúlt 8 év irányával, és szeretnék elérni(?), hogy a jövő döntései nekik/szerintük is kedvezőbbek legyenek. Ezekből úgy látom a kövekezők a legfontosabbak: - Társadalmi olló folyamatosan nyílik. Talán ez az igazán számottevő, gyakorlati probléma. Igen, aki tehetős egyértelműen jobban jár a mai rendszerrel (én is a magam 1M bruttójával), ugyanakkor a kevésbé szerencsés sorsú ember szophat, mint a torkozborz (gondoljunk pl a közalkalmazottakra). Értem én, hogy mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, de az "egyszerű" munkát is el kell valakinek végeznie. - Hatékony döntéshozáshoz szükséges gátak lebontása. Igen, ezt értik diktatúra alatt, ami hülyeség, mert erről szó nincs. Azonban tisztán látszik, hogy erősen elkezdtünk távolodni a liberális demokráciától. Nem, itt a liberális nem a genderfasisztoidságra (meg mittudomén milyen idiotizmus) utal, hanem a hatalmi ágak függetlenségére. Az illiberális berendezkedésnek megvannak a maga előnyei és egészen jól élhető rendszerek is tudnak belőle születni (lsd Szingapur), ám a történelem azt mutatja, hogy az ilyen berendezkedés veszélyes is tud lenni, ezért szerintem érthető, hogy vannak, akik tartanak tőle. - Külpolitika. Orosz nyitás (megjegyzem ezt a vadbarom Gyurcsány kezdte még el): ha valakinek sok jót nem köszönhetünk a történelem során, akkor azok az oroszok. Valószínűleg a nyugati életszínvonalról való leszakadást is az ő számlájukra írhatjuk. Az érem másik oldala: kekeckedés az EU-val. Noha én nem látom, hogy ettől nagyon tartani kéne, mivel ez leginkább csak a kommunikáció terén történik (és nem döntéshozás terén), érthető, hogy aki csak felszínen kémleli a dolgokat, be van egy kicsit szarva. Szerintem.
2006erlelo
2018. április 24. 14:27
Tökéletes cikk.Persze, akiknek szól, azok nem értik.A folyó vizén úszó sz...r is azt gondolja, hogy ő az úr, vele van tele a víz.Aztán jön a lefolyó, tisztulás, a víz meg megy tovább, immár tisztábban.De ezek a kis uszulók, homo kádáricusok persze képtelenek bármit is megérteni.Jóemberek; a mecsnek vége.Négy év múlva lehet jegyet váltani.Ha így folytatjátok, garantált az akkori kétharmad.Főleg, ha az öszödi rém,Ferenc testvér sem tudja fékezni magát.
Krasznai Zoltán
2018. április 24. 09:08
Én a magam részéről kifejezetten unom a balliberális (egyre inkább jakobinus) értelmiségi elit képmutatását. http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/2018/04/a-koztunk-elo-szalasi-ferenc.html
Nata
2018. április 23. 20:52
Ha privát videót szeretne kapni, nézze meg ezt a https://goo.gl/Dufgbs címet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!