A félmegoldás nem megoldás

2018. április 17. 23:25

Aki tehát valóban komolyan gondolja az ágazat megreformálását, annak jó sebészként, könyörtelenül ki kell még metszenie néhány daganatot.

2018. április 17. 23:25
Mózes László
Háromszék

„Noha az egészségügyi ellátás legfontosabb láncszeme az orvos, egy hosszú távon tervező kormányzatnak számolnia kell azzal, hogy elégedetlen ápolókkal, kevésbé érdekelt pénzügyi vezetőkkel nem lehet érdemi változást elérni. E rendszer korszerűsítése különben is sokkal nagyobb kihívás, mint amilyennek látszik, érdekek és érdekeltségek különös szövedékét kellene egyszer s mindenkorra felszámolni, például az állami és a magán egészségügyi intézmények közötti, esetenként perverz összefonódást. Aki tehát valóban komolyan gondolja az ágazat megreformálását, annak jó sebészként, könyörtelenül ki kell még metszenie néhány daganatot. Hiszen egyértelmű: a bérek emelése szükséges, de nem elégséges feltétele annak, hogy az egészségügyi járulékot fizetők elégedettebbek legyenek, emberségesebb egészségügyi ellátásban részesüljenek.
Valójában ez a nagy kihívás, mert a betegeket nem az egészségügyi személyzet fizetése érdekli, hanem az, hogy amennyiben gyógyításra szorulnak, akkor társadalmi pozíciótól, képesítéstől, származástól és nemtől függetlenül méltányos, tisztességes és szakmailag megalapozott ellátásban részesüljenek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
repulok
2018. április 18. 00:17
Mostanában kevesebbet hallani az ,, orvos-bárókról ''. Az állami és magán egészségügy összefonódása már a kilencvenes években a fogorvosi ellátásban megkezdődött. Ma szinte mindenütt természetes és továbbra is illegális...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!