Vona és a székelyek

2018. március 04. 14:20

A bizalom komoly dolog, azt csak egyszer lehet eljátszani, visszaszerezni aztán szinte lehetetlen.

2018. március 04. 14:20
Szentgyörgyi László
Erdélyi Levelek

„Nemzeti elkötelezettségű, jobboldali, konzervatív, polgári értékrendet követő emberként kíváncsian vártam, mikor merészkedik újra tájainkra Vona Gábor, a Jobbik elnöke… Merthogy amióta beindította az úgynevezett néppártosodási projektet, bizony került minket, erdélyieket. Megértem őt. Különösen, amióta Szotyori-Lázár Zoltán névre hallgató keresztfia – feltételezhetően a keresztapa által Simicskával kötött üzlet okozta eufóriában – úgy érezte, többé nincs szükségük a határon kívül rekedtek szimpátiájára, ergo: nyugodtan gyalázhatja az erdélyi magyarokat. Abban egyezzünk meg, az ominózus üveggyöngyös kijelentés után, bizony pofa kell ahhoz, hogy a címzettek portájára merészkedjen bárki is. Az állítás Székelyföld esetében különösképpen érvényes.

Mindenesetre a Jobbik valaha nem elhanyagolható bázissal rendelkezett Erdélyben, vezetői, beleértve magát Vona Gábort is, évi rendszerességgel szerepeltek a Magyar Ifjúsági Tanács nyári táborainak meghívott előadói között. Népszerűségük csúcsára a Fidesz-RMDSZ-viszony, legalábbis az erdélyi nemzeti elkötelezettségű polgárok szemszögéből tekintve váratlan és érthetetlen szorosabbra fűzésével párhuzamosan jutottak. Ezt rombolta szét a néppártosodási törekvés, az elvtelen hatalmi ambíciók jegyében azóta is folyó napi politikai gyakorlat. A Jobbik indokolatlan és megmagyarázhatatlan színeváltozása, a politikai vonalvezetés jobboldali ember számára követhetetlen kacskaringói annak a következtetésnek a levonására kötelezték az embereket, hogy ez a Jobbik már nem az a Jobbik, amelyre erdélyi ember számíthat. Hja, a bizalom komoly dolog, azt csak egyszer lehet eljátszani, visszaszerezni aztán szinte lehetetlen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szancso
2018. március 06. 04:25
Nem tudom eldönteni, hogy az itt kommentelő Jobbikosok trollként műkődnek, vagy tényleg azt gondolják, amit leírnak. Ha komolyan gondolják, akkor sajnos azt kell mondanom, hogy soha nem álltak a haza oldalán, és ők azok, akik üveggyöngyökért, amiket Mvásárhelyen át is adtak Vonának, eladták magukat. Sajnálom mind azon Jobbikosokat, akiknek a Hvásárhelyi polgi. választás után nem nyílt ki a szeműk, amikor az "állítólagos" jobbikos ember első útja Botkához vezetett és egy unios zászlóval fotóztatta magát. Ez a kép magáért beszél, nem kell ehez kommentár.
Mindjárt
2018. március 05. 09:26
Azon csodálkozom, hogy nem jutott több fizetett provokátorra abból a rengeteg pénzből amit a fidesz maffia lop a magyar emberektől. Nem találtak elég helyi prolit aki hajlandók volt pénzért mocskolni Vonát. Legközelebb a fidesz maffia buszozza oda is a fizetett provokátorait és ne kényszerüljön helyi románokat lefizetni Vona mocskolására. A birkamenetet lehetne kivezényelni, felcsúti buszokkal minden jobbikos rendezvényre.
makapaka2
2018. március 05. 09:01
Aki Gyurcsánnyal áll be bármilyen szinten is egy csapatba, annak buknia kell Magyarország érdekében.
Lion
2018. március 04. 23:04
A székelyek nem eszik meg a 'független' vagy a zavaros politikai profilváltást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!