Minority SafePack: aki magyar, aláír!

2018. március 22. 11:07

Nem hiányzik már sok aláírás az egymillióból az európai kisebbségvédelmi kezdeményezés mellett. Ébresszük rá Európát a nemzeti kisebbségek fontosságára, értékeire, védelmére: csatlakozzunk az aláírókhoz!

2018. március 22. 11:07
Rajcsányi Gellért
Mandiner

Negyvennégyezer. Jelen pillanatban ennyi aláírás hiányzik az egymillióból, hogy sikerrel záruljon a Minority SafePack európai kisebbségvédelmi kezdeményezés, amihez itt lehet csatlakozni aláírásunkkal.

A kezdeményezés célja, hogy a nemzeti, etnikai és nyelvi kisebbségvédelem bizonyos területei az európai uniós jog részei legyenek.

A Minority SafePackkel akkor foglalkozik érdemben az Európai Bizottság, ha 2018. április 3-ig összesen több mint egymillió hiteles aláírást sikerül összegyűjteni az Európai Unió legalább hét tagállamában.

Most már nyolc országban át is lépte a küszöböt a támogató aláírások száma. Már csak az egymillió elérése a cél, van erre még 12 nap a határidőig.

Az Európai Unió egyik nagy hiányossága, hogy nem tud mit kezdeni a történelmi, nemzeti kisebbségek ügyével.

Az ügynek vannak szószólói az európai színtéren, de a döntéshozók rendre találnak valami kifogást, hogy ne kelljen a nemzeti kisebbségek sorsával, problémáival foglalkozniuk.

Pedig nélkülük az európai közösség jelmondata („Egység a sokszínűségben”) is sokkal fakóbb lenne.

Egy egymilliós európai polgár által támogatott kezdeményezés változtathat ezen a helyzeten. Az ügy természetesen nekünk, magyaroknak a legfontosabb, hiszen a magyarok a legnagyobb létszámú nemzeti kisebbségek közé tartoznak Európában Trianon miatt.

E sorok írója aláírta a kezdeményezést, két percbe, ha telik a kitöltés.

A Mandinernek napi több tízezer, havi több százezer olvasója van.

Bízom abban, hogy jelentős részük, legyen akár jobboldali, baloldali vagy liberális, fontosnak tartja a külhoni magyarok – és velük együtt minden európai nemzeti kisebbség – védelmét, a mellettük való kiállást. 

Jelenjen meg méltó módon, kellő súllyal az Európa innenső fertályán még mindig tragikus emlékekkel és feszült jelenkori folyamatokkal terhelt ügy, a nemzeti kisebbségek ügye az európai nyilvánosságban!

Arra kérem olvasóinkat, támogassák ezt a kisebbségvédelmi kezdeményezést. És ha támogatják, biztassák erre ismerőseiket is.

A kezdeményezést itt lehet online aláírni.

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2018. március 26. 11:26
Már csak 29877 szavazat kell!
formaegy
2018. március 25. 10:47
Aki fent van a Facebookon a linket rakja be. Valóban az a helyzet, hogy az emberek nem tudnak róla. Szerintem ez minden országban tapasztalható. A média nem fordít rá kellő figyelmet, ha pedig egy rövid reklám van, max annyit mondanak, hogy a neten is lehet - ki kell írni a képernyőre a linket, és közölni a postákat, standokat is. Bár a standoknál az a helyzet, hogy pár nagyvárosban elérhetők csak.
Bolond Istók
2018. március 25. 01:04
Hosszú ideje 44.394 hiányzón áll a számláló. Csak nálam van valami hiba, vagy másnál is ez van?
Rabonban
2018. március 24. 11:17
Gratulálok a Mandinernek. Már rég aláírtam, és egyszerűen nem értem, miért ilyen nyögvenyelősen megy a gyűjtés.A közszolgálati média is nagyobb propagandát kellene, hogy kifejtsen, ez egy nagyon fontos ügy.Ha ennyit nem tudunk megcsinálni, teljesen méltatlanok vagyunk az anyaország kifejezésre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!