Fullba tolja a propagandát a liberális sajtó

2018. március 22. 10:42

Az Index elfelejti megjegyezni, hogy a középosztály fölszabadítása az adóprésből 8 év elteltével mit jelent az országnak.

2018. március 22. 10:42
Hazugságkorrektor
888

„A komcsiánus közgazdaságtan legszebb hagyományait fölelevenítve az Index azt elfelejti megjegyezni, hogy a középosztály fölszabadítása az adóprésből 8 év elteltével mit jelent az országnak. Ha már ők elfelejtették ezt, megtesszük mi.
-A kormány tevékenységének köszönhetően az emberek döntő része kiszabadult a devizacsapdából. Ez ezermilliárdos tétel.
-Azzal, hogy a középosztálynál maradt az általa megtermelt jövedelem, az emberek elkezdtek megtakarítani, és óvatosan ugyan, de elkezdtek fogyasztani, lásd kiskereskedelmi forgalom emelkedése, amely 5 éve töretlenül tart.
-A középosztály több mint 1500 milliárd forintértékben vett állampapírt. Ezzel nem csak magának, de Magyarországnak is jót tett. Minél nagyobb az adósság belföldi aránya, annál biztonságosabb a finanszírozás.
-A soha nem látott lakossági állampapír-vásárlás mellett növekedtek a bankokban elhelyezett, és a tartós nyugdíjszámlákra befizetett pénzek. Ezekből a friss pénzekből a bankok beruházásokat finanszíroznak.
-2015-től igazán meglódult a lakáspiac, 2017-től pedig az új építésűek piaca. Ezt is az embereknél maradt pénz finanszírozza.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. március 23. 21:25
"Fullba tolja a propagandát a liberális sajtó" mondja ezt a 888. A kiszólt a lyuk a gödörből tipikus esete.
koronaszepe
2018. március 22. 17:54
Nincs középosztály, a devizacsapda a 300 feletti euro miatt alakult ki, nem mentettek meg senkit a devizacsapdából, csak azt, aki nem volt rászorulva, hiszen tudott egy összegben rögzített(!!!) árfolyamon törleszteni, akár több tíz milliónyi hitelt is. Az adófizetők 77%-a az átlagbérnél kevesebbet keres. Nincs középosztály.
Hunyadi Mátyás
2018. március 22. 17:05
Ja! Mert a fidesz-sajtó mértéktartó. Pofátlan ez a G. Fodor. Egyáltalán: minek neki az a sok pénz? Ne mondja, hogy tud is vele mit kezdeni.
MZ/X
2018. március 22. 12:16
Így van! A napi ügyeletes provokátorok mellett szép számmal jelentek meg friss nick nevek itt, a Mandin is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!