Tiltsák be, avagy az aranytojást tojó piáltatás levágása

2018. január 05. 18:16

A népszavazás ugyanis jelen helyzetben, jelen kérdésben nem demokratikus.

2018. január 05. 18:16
Templomhegyi Nyerőkő
Tutiblog

„Kitűzték a népszavazási időpontot arról, hogy a budapesti VII. kerületben éjfél és reggel hat óra között ne lehessen nyitva egy vendéglátóipari egység sem. Ez a lehető legkárosabb hozzáállás, egyben rávilágít arra, hogy mennyire el lehet dolgokat szúrni. Régi, rossz beidegződésektől vezetett hagyományok, szűklátókörűség, és  – bocsánat – ostobaság. Ezzel ugyanis egy jó nagy előnyhöz jut a konkurencia, ami Prágában, Pozsonyban és Zágrábban található. Most, a kocsmaturizmus és a nemzetközi piaplomácia fontosságát fogom ecsetelni.

Szerencsére a helyi Fidesz bölcsen nem foglalt állást a kérdésben, pedig annyi hülyeségre képesek rácsimpaszkodni amúgy. Ettől függetlenül már magát a kérdést is rossz ötlet volt feltenni. Alapvetően nem néztem utána, ki volt a kezdeményező, a kormánypárt vagy az ellenzék, (ez a »ki ütött először, Móricka, vagy Pistike« kérdéskör), de aki belement, az is hibás.

A népszavazás ugyanis jelen helyzetben, jelen kérdésben nem demokratikus, egyben az ügyben szinte borítékolható döntés (vagyis, hogy betiltjuk az éjfél utáni kocsmázást a »vigalmi negyedben«) nemzetgazdasági szinten is káros.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2018. január 08. 09:42
Ön hol lakik Csőcsill úr? Ha a Gojdu udvar mellett, akkor a cikket tán meg sem írta volna. Én szemközt-közeli VI. kerületi részen laktam és szabályosan megéreztem mikor kerülök át a VI. kerületi részről a VII. kerületbe mint helyi őslakos. Születésem óta VI. kerületi voltam ezen a tájékon, de 65 éves fejjel úgy döntöttem - elmenekülök még a környékről is. Mert a környék élhetetlen. Az éjféli zárással adnak a szarnak egy pofont, mert a sok állat az utcán fogja folytatni jóval hangosabban és jóval hánynivalóbban, s a bótok a VII. kerületi részről majd átbútoroznak a VI. kerületi részre, ahol nincs népszavazás. Nem a zárással kellene machinálni, hanem komplex értelemben RENDET kéne tartani! De hát nemakarásnak nyögés a vége.
betamás89
2018. január 07. 22:24
"A népszavazás ugyanis jelen helyzetben, jelen kérdésben nem demokratikus" De az, hiszen az ott lakók életkörülményeiről van szó. Az, hogy milyen gazdasági következményei lehetnek egy esetleges tiltásnak, más kérdés és a népszavazási kampány tárgyát kellene képezze. Ugyanakkor szerintem meg kellene/kellett volna vizsgálni annak a lehetőségét, hogy rendvédelmi eszközökkel el lehetne-e érni azt, hogy a bulizók ne zavarják a helyiek nyugalmát. Ezért kérdezem a helyiektől, volt-e ilyen vizsgálat/probalkozás ?
tango47
2018. január 06. 18:51
Ne felejtsük, hogy előbb volt lakónegyed, mint vigalmi negyed. Teljesen érthető a helyi lakosok kívánalma a nyugodt éjszakákhoz.
Zod
2018. január 06. 11:09
A külföld turisták 90 százaléka sem bírja, ha részeg állatok éjjel kettőkor bebaszva arénáznak az utcán. Esetleg rájuk, a minőségi látogatókra kéne alapzni az idegenforgalmat. Mellesleg akik csak lerészegedni jönnek azok a pián kívül alig költenek, nem mennek múzeumba, színházba, hangversenyre. Csordában kivesznek egy olcsó lakást, vagy valami lepusztult hostelbe mennek, napközben gyorskaját zabálnak, éjjel meg szétütik magukat. Zágráb megkaphatja őket. Mi pedig nagy szeretettel várjuk a családos, vagy már nyugdíjba vonult külföldi középosztálybelieket. Jól fogják érezni magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!