Álom és valóság

2018. január 15. 10:35

Orbán Viktor említett víziója tehát egyáltalán nem irreális.

2018. január 15. 10:35
Faggyas Sándor
Magyar Hírlap

„A 2010-es kormányváltás után előbb a pénzügyi és gazdasági válságot kellett felszámolni, konszolidálni az állam és a lakosság helyzetét, így 2013-ban térhetett vissza az ország a fenntartható növekedési pályára. A tavalyi és az idén is várható négy százalék körüli növekedésünk 1998–2002 után ismét mintegy két százalékponttal haladja meg az uniós átlagot, így az idén elérhetjük az egy főre jutó uniós GDP 70 százalékát. Ha az EU-átlaghoz képest évi kétszázalékos növekedési különbséget tartani tudjuk – amihez tartósan legalább négyszázalékos hazai GDP-bővülés szükséges –, akkor a 30 százalékos lemaradásunkat tizenöt év alatt lehet behozni. Vagyis 2033-ra. Orbán Viktor említett víziója tehát egyáltalán nem irreális, mert – Horváth János közgazdászprofesszor híres mondását idézve – ami létezik, az lehetséges. Persze akkor, ha a 2010-ben választott úton megyünk tovább az április 8-i válasz­tások után is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2018. január 15. 17:46
Sándor a Kedves Vezető szellentéséről is tudna egy szép cirádát alkotni...:)
FOB
2018. január 15. 13:29
Hagyjuk már ezt az Úniós átlag szöveget. Ha a volt szoci országokat nézzük a régióban csak Bulgária van mögöttünk. Orbán amúgy sem közgazdász, hanem jogász végzettségű és amíg sok szemétséget el lehet intézni a jogszabályi környezet mókolásával, a gazdaság nem feltétlenül ilyen mesterséges módon működik. Mi tuningoljuk a kis Trabantunkat, amibe a motort is nyugatról kaptuk, évente több %-al jobb teljesítményt hozhatunk ki belőle, mint a Porsche hoz ki a gépeiből, de nem nehéz belátni, hogy a Trabi az csak Trabi marad.
noMores
2018. január 15. 11:39
Hahhhahhaha, hol leszel te mar 2033-ban, kis kommunista seggnyaloka?:))) Megirid szepen a cikkeidet a nyugat hanyatlasarol, mg a szocializmus, bocs illiberalis demokracia szarnyalasarol, es vaskos nyugdijad lesz. Ugyes!
SonGoku nagyfaterja
2018. január 15. 11:35
Faggyasgeci már megint vezére faszát szopja. Szereti, visszajár rendszeresen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!