A globalizáció és az iszlám

2017. december 15. 13:18

Tehát amit Európában látunk, az a kisebbségben lévők viszonylagos türelme.

2017. december 15. 13:18
Salamon Konrád
Magyar Hírlap

„Napjainkra vált nyilvánvalóvá, hogy a muzulmán térségekből érkező politikai és gazdasági menekültek döntő többsége nemcsak segítségre szoruló, szenvedő ember, de egyben a muzulmán hódítás megvalósítója is. Mert vannak ugyan példák a muzulmánok beilleszkedésére, s egyes helyeken a keresztényekkel való békés együttélésre is, de aggasztó tény, hogy a muzulmán országok döntő többségében a keresztények eleve nem lehetnek egyenjogúak a muzulmánokkal. Gondoljunk csak arra, hogy a férfijogú iszlám államokban keresztény nő feleségül mehet muzulmán férfihoz, hiszen a születendő gyermek eleve muzulmán lesz, de muzulmán nő nem mehet feleségül keresztény férfihoz. Ha megteszi, sok esetben a saját családtagja öli meg. Amíg a muzulmán többségű országokban a muszlim hívőket ilyen elvakult fanatikusokká nevelik – ami eleve lehetetlenné teszi, hogy biztosítsák a keresztények teljes egyenjogúságát –, addig a muzulmánok európai megjelenését nem csupán a hiányzó munkaerő pótlásának, hanem az iszlám hódításának kell tekinteni. Mert ők itt is a hazájukban megszokott elvek szerint akarnak élni.

A reményt keltőnek látszó kivételekkel kapcsolatban pedig ne feledjük, Mohamed életében is megkülönböztetik a mekkai és medinai időszakot. Mekkában kezdte tanítását, tehát kisebbségben volt, azaz békés, megértő és engedékeny. Medinában viszont többséget szerzett magának, s ekkor lett tanításának alapja a türelmetlen erőszak. Tehát amit Európában látunk, az a kisebbségben lévők viszonylagos türelme. Máris elképzelhetjük, milyenek lesznek majd többségben. Különösen annak tudatában, hogy az iszlám tanítás kétarcú, azaz megtalálható benne mind a békére, mind a háborúra való buzdítás.

Mi, kelet-közép-európaiak a következőkről se feledkezzünk meg. A kommunisták, mielőtt hatalomra jutottak, békés, segítőkész, rokonszenves emberek voltak. S mivé váltak a hatalomban? A muzulmánoktól sem várható más, annál is inkább, mert a kommunistákhoz hasonlóan szilárd meggyőződésük, hogy eleve csak nekik lehet igazuk. Képtelenek eltűrni, hogy valaki más tanítás, más vallás szerint éljen, amint erről a velük élő keresztények elleni gyilkos és véres merényleteik tanúskodnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2017. december 16. 14:58
Salamon Konrád logikusan vezeti le a globalizáció és a hódító célú muzulmán migráció összefüggését. És azzal fejezi be, hogy a globalizáció ellen fel kell lépni. Csak azt nem tudja megmondani senki harminc éve, hogy hogyan lehet ellene fellépni. A legújabb monopolkapitalizmus személytelenül működik, miközben világszinten koordinálja a tevékenységét, soha nem látott gazdasági erővel. Egyedül a nemzetállamok lehetnének elég erősek a megfékezésükhöz - ezért próbálják multibirodalommá szervezni az Európai Uniót és megtörni Oroszországot - ám az erős nyugati államok politikai elitjét zsebből fizetik. Mármint a megválasztásukhoz szükséges forrásokat ők adják, ezért esély sincs arra, hogy a nagytőkét és az adócsalást korlátozó és a jövedelemelosztást módosító törvényeket hozzanak. A környezeti katasztrófa és a túlnépesedés nyomán fellángoló népirtó háborúk fogják új pályára kényszeríteni a világot, de annak rettenetes ára és következménye lesz.
lististerc
2017. december 15. 22:47
Mi magyarok a 18.század elején engedtük beáramlani a románokat Erdélybe,mert menekültek az iszlám elől és olcso munkaerőt biztosítottak a nemességnek.Befogadtuk a szerbeket is Bácskába,Bánátba. Mindezt a Habsburgok=Europa segítségével. 1848-ban már ellenünk fordultak,aztán szétszedték az országot.Mitől lennének jobbak a muzulmánok?
dodóbá
2017. december 15. 19:48
Érdemes az egész cikket elolvasni. Röviden és érthetően foglalja össze a mai nyugatinak nevezett civilizációnk válságának eredőjét és mai állapotát.
Rugo
2017. december 15. 16:13
A judaizmus manipulálja a többségi tudatot, a kommunizmus és az iszlám pedig elnyomó többségi hatalomra tör. Ezek mind a nemzetek ellenségei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!