A bitcoinőrület margójára

2017. december 18. 16:36

Akkor vagyunk felelősek, ha azonosítjuk ezeket a kockázatokat, és nem szállunk be a divatok őrületébe.

2017. december 18. 16:36
Mádi László
Magyar Idők

Ha a bitcoin ilyen ütemben terjed, akkor veszélyes helyzet alakulhat ki: lesz egy mindent behálózó és árfolyamában irreá­lisan megnövesztett fizetési eszközünk, amelyet az emberek tömegei használnak, illetve tartanak, és amelynek árfolyamának összeomlása vagyonokat fog felemészteni, illetve emberek megtakarításait fogja szinte teljesen likvidálni.

Ez a helyzet pedig nem lenne minden előzmény nélkül való, elég csak a legismertebb, hollandtulipánhagyma-őrület miatt kirobbant válságra utalni a XVII. század elején, amit azóta számos hasonló válság követett.

Akkor vagyunk felelősek, ha azonosítjuk ezeket a kockázatokat, és nem szállunk be a divatok őrületébe. Ráadásul ma is számos komoly veszély leselkedik ránk a világban – elég csak a kínai állami vállalatoknak nyújtott hitelekre vagy a mesterségesen levitt amerikai és európai kamatszintre gondolni.

Van mit veszítenünk: hazánk jelenleg négy százalék körüli növekedési pályán halad, az államháztartási adataink is jók, miközben a bérek és a nyugdíjak emelkedése azt mutatja, hogy a kedvező fordulat gyümölcsei elérhetővé váltak az emberek számára is. Ne vállaljunk ezért túlzott kockázatokat!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2017. december 19. 16:09
"Azért a magyar forintot a magyar állam szavatolja." Hogyan, mivel szavatolja?
bunko_jobbos
2017. december 19. 12:40
Aki nem tanul a történelemből, az megérdemli. Az összes piramisjáték ugyanazt a logikát követi. Azért a magyar forintot a magyar állam szavatolja. Ezt meg lófasz se. Ha nem lesz magyar állam, akkor nekünk úgyis mindegy. Ameddig meg van, olyan nagyon nem bukhatunk az állampapíron, forinton. A spekulálók meg csináljanak, amit akarnak. Csak az a baj, hogy ha sok balekot beugratnak (mint pl. a Questor), akkor majd velünk fizettetik vissza. Szóval mégse csináljanak bármit.
Nemaztmondták Feri!
2017. december 19. 02:44
NAV majd jó megadóztattya...
erno123444444
2017. december 18. 23:35
hehe ha bitcoinba fektetnél használd ezt a linket https://www.coinbase.com/join/5a36595eea3611043f271866 100$ ra vásárolsz kapsz 10$ egyszeri bonuszt a linket használva csak annyi pént fektess bitcoinba amit ha elvesztesz nem gond...pár éven belül lehet 1millió$ de nulla$ is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!