Mocsárba süllyedt érvek

2017. december 16. 09:28

Figyelem, a kvóta, a menekültelosztás megmarad, pont most tolták ki még fél évvel a döntést erről az egész problémakupacról.

2017. december 16. 09:28
Kuthi Áron
Magyar Nemzet

„Migráció ügyében elhangzott már minden, az is háromszor. A tárgyban új érvet vagy ellenérvet régóta nem lehet bedobni az európai uniós véleményarénába. Ezért hatott üdítőként Donald Tusknak az uniós elit szemében merénylettel felérő kijelentése, miszerint a kötelező kvóták csak széthúzást szítanak, és hatástalanok. És külön köszönet neki a kétnapos brüsszeli csúcstalálkozón eleresztett további elmefrissítéséért is. Az Európai Tanács elnöke, filozófiai dimenzióba emelve a huszonnégy órában dúló migránscsatát, azt mondta, a migráció témáját érzelmek kuszálják össze, és ez lehetetlenné teszi, hogy egyáltalán közös nevezőt, racionális érvet találjunk a vitához. Figyelem, a kvóta, a menekültelosztás megmarad, pont most tolták ki még fél évvel a döntést erről az egész problémakupacról. Így Tusk sem tehetett többet, utált véres rongyként vetette vissza az arénába a menekültügyet, éreztetve, hogy eladhatatlan már a szolidaritás témája. De valószínűleg azt is akarta jelezni, a nyűglődés miatt már az Európai Unió működőképessége, hitele forog kockán.

Mindazonáltal az embernek kezd az az érzése lenni, hogy Brüsszel városhatárától befelé vagy teljesen hülyének néz mindenki mindenkit, vagy tényleg fantasztikus politikai kegytárgy, egyfajta orákulum a migráció, az illegális bevándorlás, amelyből rengeteg politikai haszon és hatalom termelhető ki még jó sok ideig. De ahhoz, hogy mindkettő igaz legyen, éppen a belga főváros uniós negyede kell. Itt mindenki tét nélkül lődözheti politikai patronjait, barátnak lehet nevezni valakit, jól hátba lapogatni, majd szemeket forgatva értetlenkedni az előző nap még helyeselt állásponton. Pont ezt tette Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke ezen a csúcstalálkozón Orbán Viktorral. A visegrádiak letettek az asztalra 35 millió eurót – valójában egy cseppet a tengerbe – a líbiai határvédelem támogatására. Juncker sürgölődött is az egyezmény nyélbe ütésekor, hiába, jóleső érzés elismerésben sütkérezni. Viszont másnap már azt mondta a mikrofonba, nem is érti, miért gondolják egyesek, hogy az eddig áthelyezett 32 ezer menedékkérő veszélyt jelent az európai civilizációra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2017. december 17. 20:08
Milyen mérgesek lehetnek egyesek, hogy Tuskot megválasztották.
balbako_
2017. december 16. 11:09
Nem történt semmi, csak az ellenzők erősödtek látványosan. Még nem ők az erősebbek, de erőből már átvinni az egyrémet nem lehet. Ugyanakkor már az az érvük is kifulladt, hogy nem járulunk hozzá a közös probléma megoldásához. Kaptak 35 milliót. Sorosnak kevesebbe került megvenni 250 szarrágót az EP-ben.
zakar zoltán béla
2017. december 16. 11:05
Mától ingyen dolgozik! "MN" Engedik?
Antigoné
2017. december 16. 10:53
Ideje lenne már, hogy a brüsszeli falanszterben is eluralkodjon a józan ész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!