Veszélyben a keresztény Európa

2017. december 21. 07:34

A keresztényellenes hangok nem szűntek meg, csak új csomagolásban jelentkeztek.

2017. december 21. 07:34
Bertha László
888

„Közeleg a karácsony. A várakozás pillanataiban járunk. Jézus Krisztus földi születésének megünneplésére készül a keresztény világ.

De nem mindenhol és nem minden keresztény teheti ezt meg békében és szabadon.

A világon minden öt olyan ember közül, akit a vallása miatt üldöznek, négy keresztény. Mindez azt jelenti, hogy a kereszténység számít napjaink legüldözöttebb vallásának. Afrikában és a Közel-Keleten embereket mészárolnak le, vagy üldöznek el otthonaikból, pusztán azért, mert keresztények.

A karácsony reményt ad, hogy ez a sötétség egyszer valahára felhasad.

Mi, magyarok – akár történelmünkből, akár saját életünkből megtapasztalva – pontosan tudjuk, mit jelent az, ha porba akarják tiporni, ha el akarják törölni saját vallásunkat, identitásunkat, szokásainkat.

Így volt ez a kommunizmusban is, ahol az antiklerikális harc jegyében próbálták elvenni egyik legszentebb ünnepünket, a karácsonyt.

De ahogyan annak lennie kellett: a fenyőünnepnek is leáldozott a kommunizmussal.

A keresztényellenes hangok azonban nem szűntek meg, csak új csomagolásban jelentkeztek. Így lett a szemükben »letűnt«, »avítt« dolog a kereszténység, egyenesen a »kirekesztés« megtestesítője, a karácsony pedig egyszerű kirakatünnep, ahol a »boldog karácsonyt« helyett »kellemes ünnepeket« kell kívánni, nehogy megsértsünk valakit.

A politikai korrektség romboló hatása a kommunizmuséval vetekszik. Ezt látjuk itt Európában, amikor karácsonyi ünnepségeket törölnek el, amikor kereszteket retusálnak le termékekről, amikor keresztet távolítanak el szobrokról. A példa ragadós és sajnos még hosszan sorolható.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2017. december 22. 08:08
A KERESZTÉNYSÉG Jézus Krisztus születése óta PERMANENSEN és mindég veszélyben volt és van. Ugyanis. A politikát csinálók, azaz az "EVILÁGIAK" EMBERI TÁRSADALMA végképp nem tud mit kezdeni--és persze sokszor látszólag maguk a keresztények sem(!)--az Úr SZERETETPARANCSÁVAL: "Szeressétek ellenségeiteket...", "Ha megütik az arcod egyik felét, tartsd oda a másikat is, hadd' üssék meg azt is...." etc...etc... És mivel nem értik, nyilván nem gyakorolják, s akik esetleg-netán gyakorolják--bár jórészt ők sem értik--AZOKAT BOLONDNAK TARTJÁK, elmebajosnak nézik. Ezáltal "más vallásokkal ellentétben" pl. az iszlámmal, de akár a buddhizmussal is a "kereszténység nem túl NÉPSZERŰ"! Ámde! A KERESZTÉNYSÉG EREJE ÉPPEN NÉPSZERŰTLENSÉGÉBEN REJLIK--hiszen már Jézus Krisztus is megmondta: a keresztényeket mindég és mindenhol üldüzni fogják! És persze üldözik is! Nos, a fentiek okán abszolúte LÉNYEGTELEN, hogy a Világban a KERESZTÉNYEK SZÁMA növekszik vagy csökken vagy stagnál. (Mellesleg egy picit növekszik: a távol keletiek--Korea, Fülöp szigetek és Afrika-Latin-Amerika miatt, de éppenhogycsak) A lényeg nem ez! a Lényeg a MINŐSÉG! A MINŐSÉGI KERESZTÉNYSÉG! "Az" igenis növekszik és erősödik--még akár Magyarországon is! Hiszi nem hiszi bárki ez így van! Jelen sorok írója tapasztalatai alapján állitja: aki ma M.o.-on MINŐSÉGI KERESZTÉNY (katolikus-nem katolikus...mindegy) az SOKKAL MAGASABB SZINTEN "AZ", mint aki a XX.sz elején-közepén volt MINŐSÉGI KERESZTÉNY! Lehet kiakadni, megdöbbenni, de ez így van, s erről a 'most 75 éves Dr.Tomka Ferenc atya, egyetemi tanár tudna a LEGTÖBBET MONDANI.
1120
2017. december 22. 07:08
Európa régóta nem (csak) keresztény! Nem tűnt fel? Pöcs.
BőröndÖdön
2017. december 21. 21:24
A fidesz ki meri ejteni ezt a szót a száján,és nem szakad rájuk az Ég....
Tiszafa
2017. december 21. 13:10
"Veszélyben a keresztény Európa." Jó reggelt kívánok! Ferenc pápának való megválasztása, még pontosabban XVI. Benedek eltávolítása óta ez a veszély fenn áll.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!