Behódolás most

2017. november 10. 14:37

Apró lépésekben folyik az európai kultúra felszámolása.

2017. november 10. 14:37
Lóránt Károly
Magyar Nemzet

„Mint az előző példák is mutatják, Nyugat-Európában, ha nem is olyan sebességgel, mint ahogy Houel­lebecq könyvében leírja, apró lépésekben folyik az európai kultúra felszámolása, a keresztlevétellel, a keresztény ünnepek jelképeinek nyilvános megjelenésének korlátozásával és egyre inkább az irodalmi művek, művészeti alkotások a mai polkorrekt szempontból történő kritikájával vagy cenzúrázásával. Mint Louise Casey esete is bizonyítja, hiába ismerik fel akár kormányszinten is, hogy illúziókat táplálnak a bevándorlók integrálásával kapcsolatban, a hathatós cselekvésre irányuló akarat már hiányzik, nem utolsósorban a Nyugatot uraló ideo­lógiai terror miatt, ami – például a szólásszabadság tekintetében – vetekszik a mi ötvenes évekbeli tapasztalatainkkal.

A mi régiónk, az unió keleti fele, az Odera–Neisse-határtól keletre eső Európa történelmi okokból még mentes a Nyugatot már jórészt felemésztő ideológiáktól, és a kommunizmus alól felszabadult országokban – beleértve Oroszországot is – a vallásosság új erőre kapott, vagy legalábbis az országok vezetői felismerték, hogy a vallás fontos erő az ország kultúrájának megőrzésé­ben, a nemzeti identitás és szuverenitás védelmében. Az előttünk lévő évtizedek nagy kérdése, hogy vajon be kell-e hódolnunk a Nyugatot egyre inkább elborító önfeladásnak, vagy képesek leszünk saját európai kultúránk megőrzésére. Churchill az erőszakosan terjeszkedő kommunista ideológiának való ellenállás jelképeként mondta annak idején, hogy »vasfüggöny ereszkedik le Európára«, most úgy tűnik, hogyha nem is vasfüggöny, de megint egy ideológiai árok kezd mélyülni Európa nyugati és keleti fele között.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2017. november 11. 20:55
Houel­lebecq könyve nagyon jó. Az iszlám rendszerváltás után kiderül, hogy tkp. mindig is, mindenki iszlám hívővolt.
nisz
2017. november 11. 10:50
" és a kommunizmus alól felszabadult országokban – beleértve Oroszországot is – a vallásosság új erőre kapott, vagy legalábbis az országok vezetői felismerték, hogy a vallás fontos erő az ország kultúrájának megőrzésé­ben, a nemzeti identitás és szuverenitás védelmében." A mondat persze igaz, de a jelentése sokkal kevésbé örömteli. A vallásosság a régiónkban egyedül Szlovákiában és talán Lengyelországban kapott új erőre. (Lengyelországban a létező szocializmus alatt is hatalmas tekintélye volt a katolikus egyháznak (már II: János Pál pápa előtt is).) A többi országban nem igazán kapott erőre a vallás. Ezekben az országokban az "országok vezetői felismerték, hogy a vallás fontos erő..." Hogy minek a védelmében? Az utódállamokban például a magyar irtás érdekében. Legtipikusabb példa Románia, amelyik immár Székelyföldön is nyomul az ortodox templomaival. De a többire is ez jellemző, csak legfeljebb kevésbé bugrisan csinálják. És ne érzelegjünk, mi sem vagyunk rendben. Hazánk kulturális teljesítménye folyamatosan romlik. Hazánk lakosságának a többsége csak formálisan keresztény-keresztyén, és a keresztény-keresztyén kultúra sem sokkal többet jelent, mint azt, hogy a keresztény szó nálunk leggyakrabban a nem zsidó szinonímája. Ha egy élhető országot szeretnénk, akkor azért többet kéne befogadni a keresztény-keresztyén kultúrából.
Mich
2017. november 10. 18:22
"Apró lépésekben folyik az európai kultúra felszámolása"... Látja most már ez a csicska is? Akkor valóban vaj ban...
Senye Péter
2017. november 10. 17:21
Nyugat-Európa már imádkozni, de harcolni és dolgozni sem tud,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!