A nagyhatalmak feloszthatják Szíriát, jön a síita birodalom?

2017. november 03. 16:22

A történelemben ritka, ha ugyan nem egyedülálló az olyan „diplomáciai tánc”, amikor az aláíró felek közben nem is állnak szóba egymással.

2017. november 03. 16:22
G. Fehér Péter
Heti Válasz

„Eszerint Damaszkusztól keletre, Kelet-Gúta térségében, északnyugaton Idlib tartományban, valamint Homsz tartomány északi felének, illetve Latakia, Aleppó és Hamá tartományok egyes részein hoznak létre Törökország, Irán és Oroszország által ellenőrzött biztonsági zónákat, amelyeknek elsődleges célja, hogy a konfliktusos területeken, ahol legalább 50 felkelő csoport tevékenykedik, megvédjék a polgári lakosságot.

A történelemben ritka, ha ugyan nem egyedülálló az olyan »diplomáciai tánc«, amikor az aláíró felek közben nem is állnak szóba egymással. Ez történt Asztanában…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. november 05. 07:48
Mikozben a nyugat magara hagyta a kurd nepet. Nem eloszor tortenik ilyen. A gyomrom forog. (Mi is a nyugat resze vagyunk...)
Vestergaard
2017. november 04. 16:13
Én azt támogatnám, ha Irán venné át a hatalmat az összes síita terület felett és ezen belül lennének masszív autonómiával bíró területek(pl. kurdok, szunnita irak,stb.)
Akitlosz
2017. november 03. 20:10
A "felkelő csoportokat" azaz a terroristákat meg kell semmisíteni és kész. Miért kellene nekik meghagyni a területet?
Lotti
2017. november 03. 19:53
Izrael pedig elégedetten dörzsöli a markát. Nekik így a legjobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!