Gazdasági siker a kampányzaj közepette

2017. október 16. 17:30

A nemzetgazdasági miniszter minapi újabb járulékcsökkentő bejelentése fontos, nagy sikerről árulkodik.

2017. október 16. 17:30
Mádi László
Magyar Idők

„A magasabb fogyasztás pörgeti a gazdaságot: a nagyobb tömegű áru többletfoglalkoztatást, illetve beruházásokat szül. A beruházások nemcsak a vállalatok nagyobb likviditásából, illetve az áruk emelkedő keresletéből származnak, hanem abból is, hogy a megdrágult foglalkoztatás miatt a cégek keresik azokat a gépberuházási és digitalizációs lehetőségeket, amelyek révén a költségeiket szinten tudják tartani, s emellett még a versenyképességük is javulhat. Hiszen a béremelkedéseknek párhuzamban kell lenniük a versenyképesség javulásával, ez utóbbi nélkül a bérek hosszú távon nem is emelkedhetnek.

Pontosabban úgy emelkedhetnének csak a versenyképességük javulása nélkül is, hogy ha a termékek és szolgáltatások ára is emelkedik. Ez viszont inflációt szül, lényegében visszaveszi a béremelkedések hasznát, illetve életszínvonal-javító hatását, ezért ez a forgatókönyv igenis kerülendő. Azért kell szurkolnunk, hogy cégeink versenyképessége, munkafolyamatai is lépésről lépésre javuljanak és fejlődjenek, modernizálódjanak, mert így lesz csak tartós és érdemi az előrelépés.

Jó, ha az érintett partnerekkel egyetértésben születnek a döntések, ha az országban egyre többen tudnak dolgozni, s ezért egyre méltányosabb bért is kapnak, s ebben az esetben a kampány zaja sem tudja majd teljesen elterelni a figyelmet a sikerekről. Márpedig a nemzetgazdasági miniszter minapi újabb járulékcsökkentő bejelentése fontos, nagy sikerről árulkodik. Helyén, rangján kell tudnunk kezelni ezt – s ezért most okkal örülhetünk is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2017. október 16. 17:39
Szenzációs , hogy kormány "csendben" ilyen ügyesen dolgozik . A nagy dolgok mindig csendben születnek , mert ne szorulnak rá pótlólagos , nagy csinnadrattára , hiszen önértéket jelentenek . Meg fogjuk tapasztalni , hogy itt van , s ez elég is !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!