Befogadjuk-e a migránsokat?

2017. október 29. 10:23

Nem az a kérdés, hogy a migránsok, menekülők befogadása terrorveszélyhez, kulturális nemzethalálhoz, az ördögi „Soros-terv” beteljesüléséhez vezet-e.

2017. október 29. 10:23
Kapelner Zsolt
Mérce

„Tegyük fel, hogy bekopogtat hozzánk egy fagyhalál szélén álló, éhező gyerek. Azonban nekünk is gondot okoz a rezsi kifizetése. Vajon ekkor az a helyes-e, ha hazaküldjük a családjához – nem tudva, hogy hazaér-e, és hogy otthon miféle sors vár rá – mondván: amikor majd ha a rezsi után még maradt némi pénzünk, küldünk a te családodnak is valamennyit? Vagy az a helyes, ha beengedjük, és ha már enni adni nem tudunk neki, legalább melegen tartjuk, valamennyit adunk neki a magunkéból, még akkor is, ha nekünk kevés van?

A válasz koránt sem egyértelmű. Úgy gondolom azonban, hogy a migrációs válság alapvető dilemmája ez. Nem az a kérdés, hogy a migránsok, menekülők befogadása terrorveszélyhez, kulturális nemzethalálhoz, az ördögi »Soros-terv« beteljesüléséhez vezet-e, hanem, hogy nekünk magyaroknak és európaiknak közösségként miféle kötelességeink vannak a nálunk szerencsétlenebbek felé.

A kérdés még súlyosabbá és összetettebbé válik, ha megfontoljuk, hogy sokan olyan pokoli körülmények közül menekülnek, amelyeket a nyugat globális politikája hozott létre, valamint, hogy a globális klímaváltozás eredményeképpen – melynek létrejöttében a nyugat felelőssége megint csak nem elhanyagolható – a fokozatosan lakhatatlanná váló területekről egyre többen és többen kelnek majd útra a következő évtizedekben.

A migráció a következő időszakban is a világpolitika egyik legégetőbb kérdése lesz, ezért aztán mérhetetlenül fontos, hogy a róla szóló társadalmi diskurzus józan és megalapozott érvek mentén follyon. Ehhez az egyik lépés az lehet, ha mi magunk teszünk lépéseket a migráció dilemmáinak racionális végiggondolására.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. október 30. 00:58
az ok: demográfia. Az arab és afrikai országokban népességrobbanás van. De ha ez nem lenne, akkor az éghajlatváltozás miatt özönlenének. Egyiptom 83 milliós, és évente 2,1(!) millió fővel növekszik úgy a lakosság, hogy az országnak csak a 4%(!)-a LAKHATÓ. Miért is tartozom én "toleráns befogadási kényszerrel" egy primitívségében túlszaporodott, élőhelyét lelakó, önfenntartó társadalmi berendezkedést létrehozni képtelen arabbal vagy afrikaival szemben? Főleg amikor a 15 milliós magyarság a valódi védelemre szoruló kisebbség ezen népek tengerében? A milliárdos népek tengerében a magyarság a védendő kisebbség. Kongó 81 milliós, évente 1,7 millió fővel növekszik a lakosság. Kenya lakossága 6 millió főről 44 millióra emelkedett, évente 1 millió fővel növekszik az ország lakossága. 50 év alatt majdnem 40 millióval lettek többen. Tanzánia lakossága 7 millióról szintén 44 millióra emelkedett, a lakosság 1,2 millió fővel növekszik évente. Szintén 50 év alatt sikerült ezt összehozni. Etiópia már most 86 milliós ország, a lakosság évente majdnem 2 millió fővel növekszik. Kamerun 20 milliós ország, a lakosság évente félmillió fővel növekszik. Szudán 35 milliós, szintén 1 millióval növekszik évente a lakosság. Egyiptom 83 milliós, és évente 2,1 millió fővel növekszik úgy a lakosság, hogy az országnak csak a 4%-a LAKHATÓ! Nigéria 174 milliós ország, többen laknak ott, mint Oroszországban, és a lakosság az elmúlt pár évben Magyarországnyival 10 millióval nőtt! Tudósok szerint ha ez így folytatódik, a század végére Nigéria lakossága el fogja érni az 1 milliárdot. Itt egyszerűen primitív népek túlszaporodásáról van szó. Humanitárius befogadása azoknak akik éz nélkül a semmibe 8-10 gyereket gyártanak? Apropó...az afrikaiak, az arab világ és a muszlimok mikor is voltak humanitáriusok a magyarsággal? Erről Dobó Istvánék tudnának mesélni...csak el kéne olvasni a történelemkönyveket...
választópolgár
2017. október 30. 00:46
Alapkérdés amit senki nem tesz fel: ha egy népcsoport bármilyen okból, fejlődésképtelenségből, szellemi visszamaradottságból, vallási dogmatika által keretbe szabott életmódból több száz év alatt nem tud önálló, önellátó és önfenntartó társadalmat és civilizációs berendezkedést létrehozni és fenntartani, SAJÁT MAGA SZÁMÁRA, helyette lelakja a sajátját és/vagy túlszaporodik, majd fogja magát és erőszakosan átköltözne a készbe, amiért nem dolgozott meg, amit más népek saját szorgalmukból tudásukból és tehetségükből hoztak létre és védték meg örökítették át és áldozták az életüket háborúkban generációkon keresztül. Ott a félreértelmezett "humanitásból" a média által agymosott és megfélelmített társadalomtól kiköveteli, kihasználja a bőkezű ellátási rendszert, ami szerinte "jár", EGYETLEN VARÁZSSZÓRA HIVATKOZVA: "MENEKÜLT VAGYOK". Majd egyetlen dologra koncentrál: hogy mint a kakukkfióka túlszaporodja az őket befogadó idióta naív, jólétben elkényelmesedett, hülyeségig "polkorrekt" népeket, (mert különben mit fog szólni bankimun meg a "világ közvéleménye") majd az abszurditást csúcsrajáratva pofátlanul azt a társadalmi berendezkedést követeli robbantgatással, és primitív terrorral, amiben ő sem élt meg, ami neki sem működött, amiben otthon is éhen döglött, tehát fejlődésképtelenségét is idehozva sáska módra lepusztítja és lelakja minden szinten és téren sec perc alatt rombolja és zilálja szét ezt az újonnan elfoglalt szállásterületét is, miközben hálából az őt befogadó európai álompolgárokat terrorizálja és robbantgatja. ez neked nem tetszik? Akkor majd a jóságos eu védelmi pénzt fog követelni tőled, ha nem akarod "befogadni" őket.Támogatások megvonása stb. Apropó...alapkérdés mert én még mindig itt tartok: Miért is tartozom én, a népek tengerében kisebbségben levő ezért fokozottan védendő 10 milliós magyarság tagja, "befogadási kötelezettséggel," ?! "felelősséggel" ?! a saját gyermekeim felnevelése helyett azzal az indokolatlanul túlszaporodott többsszázmilliós és milliárdos afrikaival, arabbal vagy pirézzel szemben aki 8-10 gyereket gyárt ész nélkül a semmibe akit nem tud eltartani?
barnadani
2017. október 29. 19:59
Mit kell gondolni azokról a 'fagyhalál szélén álló, éhező gyerekek'-ről, akik azért trappolnak át a fűtött nappalinkon a bejárati ajtónk felfeszítése után, hogy a lábszomszéd jobb fekvésű, gazdagabb házában kérjenek menedéket?
kaltran
2017. október 29. 19:14
"...kötelességeink vannak a nálunk szerencsétlenebbek felé." Ti, kisfiúk - nagyfiúitokkal egyetemben - csak azt nem értitek, hogy mit nem értetek. Nem értitek, hogy itt nem filantróp avagy krisztusi moralizálásról van szó, hanem törzsi háborúról. Az emberiség egy jól körülhatárolható része, ha tetszik törzse, (tömegesen és nem éhező fázó magányos kisfiú képében) bezúdul, az emberiség egy másik csoportjának földjére és életébe, vindikálva magának a jogot, hogy a kifosztók most pediglen bűnhődjenek és kussoljanak. Mint ahogy balliberális "barátaink" sűrűn hangoztatják, hogy az apák bűneiért a gyermekek nem felelősek, így tehát a gyarmatosítók bűneiért sem kéne feltétlenül belegázolni tömegesen a belünkbe, mert ne vacakoljunk, itt nem szegény szerencsétlen emberek meneküléséről van szó (lehet, hogy ez is van benne és ezzel kezdődött) hanem INVÁZIÓRÓL! És egész egyszerűen védekeznünk kell ez ellen a modernkori tatárjárással szemben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!