Paks2-vel arra fogadunk, hogy a technológiai forradalom elbukik

2017. október 17. 07:08

Egy technológiai forradalom közepén arra fogadni, hogy nem sikerül ezen a területen előrelépni, kockázatos fogadás.

2017. október 17. 07:08
Gyurcsik Attila
Index

„Ami miatt a Paks 2 döntést kritizálni lehet, az az időzítése.

Kétségtelen, hogy egy ekkora projekt megvalósításához idő kell. Ugyanakkor egy ilyen döntés körülbelül 50 évre jelentősen meghatározza az energiatermelés szerkezetét. Soha a világtörténelem folyamán ennyi pénzt az energia-tárolás fejlesztésébe nem öltek, mint amennyit manapság. Tartós, egyre nagyobb kapacitással rendelkező akkumulátorokat szeretne az ipar jelentős része, tehát az autógyártók, az elektronikai cikkek gyártói, sőt ma már például a háztartási gépek egy részénél és a kerti szerszámok esetén is megjelent a technológia.

Ha valamire ilyen bődületesen nagy a kereslet, akkor valamilyen technológiai áttörés valószínűsége nem lebecsülendő.

Ha ez mégsem következik be és pusztán az akkumulátorok kapacitásbővülésének üteme tartható, akkor is jelentős előrelépés lesz az elkövetkező években. Ha viszont sikerül áttörést elérni az energia tárolásának területén, akkor a hagyományos energiatermelési modell egészében kérdőjeleződik meg.

Egy ilyen technológiai forradalom közepén arra fogadni, hogy nem sikerül ezen a területen előrelépni, kockázatos fogadás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2017. október 20. 12:20
Mondjuk tényleg nem értem... Paks2 sokkal több sebből vérzik, mint anno Bős-Nagymaros. Mégis lapítunk. MIÉRT?
Text adósság
2017. október 19. 16:19
Valószínű rossz volt a KFC-ből rendelt csirke és attól vannak kényszer képzeteid.
balsors
2017. október 17. 21:24
A termelés és fogyasztás két különböző dolog. Arra fogadni hogy az elektromos autók éjszakai töltés teljesítménye nem ugrik meg drasztikusan, elég kockázatos.
Bolond Istók
2017. október 17. 17:58
Hogyan teszi tönkre környezetünket a nukleáris energiától való félelem http://bit.ly/2yuOc1p Vita: Szüksége van-e a világnak atomenergiára? http://bit.ly/2zg1CM3
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!