Cselgáncsórák kezdőknek és haladóknak

2017. szeptember 10. 15:15

A helyzet lényege, hogy az oroszországi gazdasági és politikai elit nem tartja feltétlenül szükségesnek, hogy osztozkodjon a nemzetközi nagytőkével az ország természeti kincseiből származó profiton.

2017. szeptember 10. 15:15
Peterdi Nagy László
Magyar Nemzet

„A helyzet lényege, hogy az oroszországi gazdasági és politikai elit nem tartja feltétlenül szükségesnek, hogy osztozkodjon a nemzetközi nagytőkével az ország természeti kincseiből származó profiton. Miután megerősítette gazdasági és politikai pozícióját, félreérthetetlenül új orosz birodalom építéséhez fogott, amelyet Eurázsiai Uniónak nevez. Ha átmenetileg is, ebben most még szorosan összefonódnak a politikai és a gazdasági hatalom érdekei, törekvései. Oroszországban nemcsak az olyan, döntően állami tulajdonú és vezetésű óriásvállalatoknak vannak ugyanis »birodalmi«, piaci egyeduralomra törő ambícióik, mint a Gazprom, hanem a magánkézben lévő óriásvállalatokat uraló oligarcháknak is. (...)

Van azonban egy még fontosabb dolog. »A XX. század legfőbb tényezője, hogy az amerikaiak angolul beszélnek. A XXI. század legfőbb tényezője az lehet, hogy az oroszok fehérek« – írta John Lukacs még 1960-ban. Az életművét jórészt Amerikában megalkotó, globális összefüggésekben gondolkodó nagy magyar történész itt Bismarck kancellár jó fél évszázaddal korábbi, az első világháború, az 1917-es orosz események és Trianon előtt tett nyilatkozatára hivatkozik. De a következőket teszi hozzá: »Magyarország civilizációjának, mint minden más európai ország civilizációjának, két nagy esetleges veszélye: a) egy belső újbarbárság, tehát a polgári civilizáció lépésről lépésre növekvő erőtlensége az erőszakos, először kriminális, majd újfeudalista osztályokkal szemben; b) egy külső, Ázsiából induló invázió, amely esetben Oroszország lesz Európa és a fehér faj védőbástyája«.

Egyelőre Törökországtól, Egyiptomtól, Líbiától várjuk a »gyógyírt«, hatalmas összegeket fizetve már előre. Ez lenne az Európai Unióhoz méltó »megoldás«? Miért csodálkoznak, hogy a közvélemény figyelme akkor már inkább az ázsiai önvédelmi sportok felé irányul? De nem elég ám stadiont építeni, hogy legyen hol csápolni, aztán szépen elhasalni. Hozzá kell látnunk mindnyájunknak – és mihamarabb – az igazi edzésekhez!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. szeptember 10. 18:03
P' BE! Egyél S'Lé sajtot!
ZSOLT-2010
2017. szeptember 10. 17:37
Egyszer megkérdezhetné valaki egy ilyentől, hogy ugyan mivel járuljon még hozzá Magyarország a nyugati centrum jólétéhez? Ugye:kaptak piacot,szorgalmas, olcsó munkaerőt, nincsenek vámok. MI A FASZ KELLENE MÉG?-A választ megadta a Germán elmebeteg:alakítsuk át hazánk etnikai összetételét.-Ezek után nem lehet könnyű az oroszokkal riogatni-de ezek a barbár álpolgárok-Simicska-barbárok, pénzért mindenre képesek.Szemét banda.
tango47
2017. szeptember 10. 16:41
Tekintsük a cikket (a teljes cikkre gondolok) a szerző irodalmi munkássága részének.
Mich
2017. szeptember 10. 16:16
»A XX. század legfőbb tényezője, hogy az amerikaiak angolul beszélnek. A XXI. század legfőbb tényezője az lehet, hogy az oroszok fehérek« Érdekes "kiindulópont"... És Oroszország mégiscsak jobb annál, ami most van..., hogy Törökországtól, Egyiptomtól és Líbiától várjuk a "fehér világ" megmentését... Egy EU-Oroszország Kiegyezés kellene..., csakhogy ott van az USA (Sorossal, és annak az oldalán 8 évig Clintonnal majd Obamával...), akinek ez a rémálma...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!