Miért tűr az EU?

2017. augusztus 02. 09:59

A magyarok és a lengyelek egy része még mindig nem észlelte, hogy ami fejlődés országukban esetleg van, az mind az osztrák, német, belga, holland, finn adófizetőknek, s nem a budapesti vagy a varsói kormánynak köszönhető.

2017. augusztus 02. 09:59
Techet Péter
HVG

„De ha ez így van, miért tűr az EU? Milyen példát mutat ez a többi tagjelölt országnak, amelyektől eszerint Brüsszel olyan értékeket, normákat vár el, amelyeket a tagállamoktól már nem tud megkövetelni? És milyen képet mutat magáról az Európai Unió, amikor gond nélkül pumpálja a pénzeket illiberális rezsimekbe?

Magyarország és Lengyelország az EU-s pénzek nélkül életképtelen lenne. Csak mivel az EU nem szüntette be a támogatásokat, a magyarok és a lengyelek egy része még mindig nem észlelte, hogy ami fejlődés országukban esetleg van, az mind az osztrák, német, belga, holland, finn (stb.) adófizetőknek, s nem a budapesti vagy a varsói kormánynak köszönhető.

Christian Kern azt mondta, hogy a következő EU-s fejlesztési pénzek eldöntésének napja lesz a D-Day, amely megmutathatja az EU erejét. És hogy nem tűri, ha valaki az EU pénzéből ellene politizál. E felismerésre, mármint hogy Budapest és Varsó másból, mint a pénzek megvonásából, nem fog érteni, lassan-lassan azért már Berlinben is kezdenek egyesek rájönni. Az érdem, hogy mindezt fel merte vetni, Christian Kerné. És nem csak a nyugat-európai adófizetők érdekében! Elvégre a magyar és a lengyel népnek se jó, ha azért kell illiberális rezsimekben élniük, mert az Európai Unió nem mer bátor döntéseket hozni a rendszerek ellen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marco
2017. augusztus 03. 09:01
Tényleg ennyire hülye a szerző vagy csak tetteti? Az EU pénzek nem ingyen járnak, hanem azért mert megszüntettük a vámokat és átengedtük piacainkat a tőkeerősebb európaiaknak. Ennek következtében gyárak és vállalatok százait kellett bezárni, és munkavállalók százezrei kerültek az utcára. Az alkuval nem mi jártunk jól, mert a belépés óta a különbség országaink között nem csökkent, hanem növekedett! Vonják meg az alamizsna pénzeiket, mi meg kilépünk és bevezetjük megint a vámokat!
zseboszkiraly
2017. augusztus 02. 23:07
Ez aljas és hazug. Bértollnok.
csurcsányi
2017. augusztus 02. 15:20
Csak ezek az országok is a közép-kelet európai piacok kifosztásából gazdagodnak folyamatosan.
amok
2017. augusztus 02. 15:01
mucsa&bőgatya nemde? a napfényt is osztrák, német, belga, holland, finn adófizetőktől kapjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!