Akkor győz majd az igazságos választási rendszerért küzdő mozgalom, ha hiszünk benne

2017. augusztus 31. 19:22

Anélkül, hogy a Közös Ország Mozgalom bármit is lerakott volna az asztalra, nincs meg a hitelesség, ami az embereket magával húzná.

2017. augusztus 31. 19:22
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„A helyzet nyilván az, hogy ez a téma kevéssé mozgósító, és anélkül, hogy a Közös Ország Mozgalom bármit is lerakott volna az asztalra, megmutatta volna, hogy képes a változtatásra, nincs meg a hitelesség, ami az embereket akár egy kevéssé érdekes témában is magával húzná. Főleg, hogy még annál jóval kisebb ügyekben se sikerült célt érni az Orbán-rendszerrel szemben, mint annak hatalmi központját, a centrális erőteret fenntartó választási rendszer megdöntése.

Az emberek pedig kevésbé hajlandóak olyan témába energiát rakni, ami nem érinti közvetlenül az életüket, vagy olyanba, amiben nem várhatnak sikert. Nem azért, mert buták vagy gonoszak, hanem azért, mert 24 órából áll mindenkinek a napja, és mindenki megválogatja, a munka, a család, a szabadidő, a pihenés közül miből tud elvenni energiát.

Pedig alapvetően egy olyan mozgalomnak, mint amilyet a Közös Ország álmodott magának, akár lehetne is esélye a győzelemre. De ehhez egy olyan hólabda effektusra lenne szükség, amely egyre nagyobbra és nagyobbra növeli a mozgalmat, amitől menő lesz kijárni az akciókra, a tüntetésekre, és egyre nagyobb tömeg hisz a végső célban a kisebb győzelmek után.

A lényeg, hogy egyre többen higgyenek benne. Bármennyire is reménytelennek tűnik a vállalkozás, az esélye még most is ott van. Csak hinnünk kell benne, és első körben pénteken kimenni az Alkotmány utcához az Agórára, délután 6-kor!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2017. szeptember 01. 11:32
Szóval nem győz. A ti bizalmatok már egy hajítófát sem ér Jámbor!!!
hakos
2017. szeptember 01. 00:35
Jámbor András, az igazságosság az lenne, ha a hozzád hasonló hasbeszélő idiótákat jól seggberúgná valaki.
Pongyi
2017. augusztus 31. 23:28
"Akkor győz majd az igazságos választási rendszerért küzdő mozgalom, ha hiszünk benne" Kedves Jámbor András. Youtube: Új Egyenlőség csatorna, (a Pogácsás tudod) "Közbeszélgetés: Miért nem nő meg Orbán ellenzéke?" 59:00-tól TÓBIÁS JÓZSEF!!! mondja hogy ez a választási rendszer JÓ!!! 3 példát is felhoz ahol ezzel a választási rendszerrel, kikapott a Fidesz. Ismétlem ezt Tóbiás József mondja 2017. 04. 22-én. Ezt a témát engedjétek el, és lássátok be hogy csak akkor nyertek ha többen szavaznak rátok, mint a másik oldalra, de ahhoz HITELESSÉG kell ahogy Tóbiás is megmondja ebben az Új egyenlőség videóban. Ennyi.
Mich
2017. augusztus 31. 23:23
Kettős Bérenc: csak hinnünk kell a libsi-bolsi-nácizmusban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!