A béremelés régiós trend

2017. július 26. 17:23

Nagy-Britanniában leginkább recepciósnak, pincérnek kell a magyar, itthon viszont a jövőben jó eséllyel kaphat majd – immár magasabb bérrel is – igényesebb munkát.

2017. július 26. 17:23
Mádi László
Magyar Idők

„Az egyik – talán a legfontosabb – következménye lehet ugyanakkor a hazai bérek emelkedésének, hogy a külföldön dolgozó magyarok egy részének már vonzó lesz hazatelepülni, s itthon vállalni munkát. Ehhez nem kell a hazai béreknek a nyugati szintet elérniük, hiszen itthon a lakhatás, az élet is olcsóbb, illetve sokaknak az is rendkívül fontos, hogy családtagjaik és szeretteik közelében lehetnek, s mindennapos szinten tarthatják velük a kapcsolatot.

Különösen annak fényében igaz ez a helyzet, hogy nemrég az a statisztika is napvilágot látott, hogy Nagy-Britanniában leginkább recepciósnak, pincérnek kell a magyar, itthon viszont a jövőben jó eséllyel kaphat majd – immár magasabb bérrel is – igényesebb munkát. A turizmus-vendéglátásban a január elsejétől életbe lépő, több tízezer forinttal a garantált bérminimumot meghaladó, ágazati kollektív szerződésben meghatározott bérszint például vélhetően már sokak számára vonzó lehet az itthoni foglalkoztatáshoz, a hazatelepüléshez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jklm
2017. július 26. 20:51
Hihetetlen, ez a fanyalgás. A cikk arról szólt volna, hogy ha ilyen üzemben emelkednek itthon a bérek, akkor előbb - utóbb érdemes lenne hazaköltözni a kivándorolt diplomásoknak is. Hogy ne angol pubban, hanem itthon irodában dolgozzon. Ehhez jön még a csok, és az oktatás stb. mint adalék. Nincs itt semmi átverés, propaganda...
BőröndÖdön
2017. július 26. 20:04
Ócska pártpropaganda.Orbanisztán a magyarok temetője.
Akitlosz
2017. július 26. 19:45
"Nagy-Britanniában leginkább recepciósnak, pincérnek kell a magyar, itthon viszont a jövőben jó eséllyel kaphat majd – immár magasabb bérrel is – igényesebb munkát. " Itthon magasabb bérrel? A Nagy-Britanniai bérnél? Ez az ember vagy nem tudja, hogy mit beszél vagy csupán fidesz propagandista.
Hunyadi Mátyás
2017. július 26. 18:52
Ha ezt a süket dumát nem a fidesz-lap írná, talán érdemes lenne elolvasni. Nem szégyellik magukat, hogy festik nekünk a hazug szép jövőt? Normális egészségüggyel és oktatással lehetne hazacsalogatni a elmenteket, nem hazudozással.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!