Pápapi

2017. július 12. 09:03

Vajon elvárható-e a katolikus egyház fejétől, hogy miközben teszi a dolgát, s rendre aggódik a világ elesettjeiért, aközben ne küldje mészárszékre saját híveit?

2017. július 12. 09:03
Callidus
Polgár Portál

„Nem gondolnám, hogy Ferenc pápa nincs tisztában az iszlám természetével és annak céljaival. Nem gondolnám azt sem, hogy ne ismerné a tényt, miszerint az elmúlt 200 évben ötször történt belülről jövő kísérlet az iszlám megújítására, a reformra, s mind az ötször szintén belülről fojtották azt el, többnyire a kezdeményező legyilkolásával. A pápának pontosan tisztában kell lennie azzal, hogy az iszlám – lényegénél fogva – nem képes olyasfajta változásra, mint amin a keresztény egyház átment. A pápa okos ember, tanult ember, aki minden bizonnyal olvas újságokat, s képes a legegyszerűbb ok-okozati összefüggések megértésére. Meg tudja érteni azt, hogy kooperáció csak akkor jöhet létre, ha azt mindkét fél akarja. Épp ezért több mint kínos lelkifurdalást kelteni saját híveiben, miközben a beáramló muszlim tömegeknek eszük ágában sincs integrálódni az európai társadalmakba, de még csak együttműködni sem kívánnak azokkal. Ők ebből a csomagból csupán az anyagi juttatásokra tartanak igényt.

A pápa köztudottan elítéli a terrort, bár én ebben személy szerint semmi kuriózumot nem érzek, mert rajta kívül nagyjából mindenki más is elítéli, kivéve magukat a muszlim elkövetőket, és persze az őket kimondva-kimondatlanul támogató többi muzulmánt, ami igencsak fontos tényező. Ezért föl kell tennünk a kérdést – vajon elvárható-e a katolikus egyház fejétől, hogy miközben teszi a dolgát, s rendre aggódik a világ elesettjeiért, aközben ne küldje mészárszékre saját híveit? De talán még ennél is fontosabb kérdés az, hogy tulajdonképpen mi a pápa valódi célja, amikor módszeres következetességgel szólítja föl Európát muszlim migránsok millióinak befogadására, ám nem tartja fontosnak, hogy határozottan felemelje szavát a katolikus templomok bezárása/átalakítása ellen?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2017. július 12. 17:23
Ettől a Pápától sok mindent vártak a hívők!! Azóta is!! Csak várnak,várnak,várnak......................!!
tango47
2017. július 12. 10:45
Hát ez az!
smarton
2017. július 12. 10:37
Nagyon jó írás!
Senye Péter
2017. július 12. 09:44
A kereszténység a béke vallása, a népvándorlás időszakában is elég hosszú időnek kellett eltelni, hogy a keresztény népek az imádkozás mellett fegyvert is fogjanak. Most talán hamarabb megtörténik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!