A nemzetek Közép-Európája

2017. július 27. 19:23

Vissza kell állítanunk a nemzeteket a jogaikba, mert jelenleg a nemzetállamok alternatívája csupán egy, a nagyvárosokba és köréjük telepített multikulturális káosz, amely felett az államok lassan elveszítik az ellenőrzést.

2017. július 27. 19:23
Botond Bálint
Magyar Idők

„A visegrádi négyek együttműködésének jövője alapvetően attól lehet majd sikeres, ha ezek a nemzetek ki tudnak alakítani egy közös közép-európai identitást. Mi már mind éltünk egy országban és később egy ideológiában is közösen, de sosem önként.

Sokkal több energiát kell belefektetnünk abba, hogy ez a sorsközösség nyilvánvaló legyen számunkra, és abba, hogy az esetleg Horvátországgal és Szerbiával kibővülő közép-európai összefogást a nemzeti identitással rendelkező emberek mindenütt természetesnek és magától értetődőnek érezzék. Az ebből következő biztonságérzet elengedhetetlenül kell ahhoz, hogy a nemzetek létének értelme, szükségessége, szükségszerűsége és az ebből következő kötelezettségek mindenki számára elfogadhatók legyenek, és a nemzetek számíthassanak az emberekre.

Vissza kell állítanunk a nemzeteket a jogaikba, mert jelenleg a nemzetállamok alternatívája csupán egy, a nagyvárosokba és köréjük telepített multikulturális káosz, amely felett az államok lassan elveszítik az ellenőrzést.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szancso
2017. július 28. 04:03
Sajnos igaza van a szerzőnek. Ha elnézem a német fiatalok egy részét, akik az u.n. antifához csatlakoztak és "Deutschland verrecke dich" jelszóval vonulgatnak, vagy megrendelésre megjelennek pl. iskolák előtt, ahonnan éppen egy elutasított "menedékkérőt" akarnak kitoloncolni és neki állnak a rendőrőkkel hadakozni, akkor csak arra tudok gondolni, ez mind az oktatás teljes hiányának köszönhető. De leginkább a történelem oktatás hiányának, amely oktatás szinte csak arra a bizonyos 12 évre redukálódott. Ezzel szemben megmutatkozott pl. a török bevándorlóknál idén, hogy a már több generáció óta nyugaton élő törökökben mennyire erős a nemzeti érzés. Ehhez járul még a, főleg fiú gyerekeknél, liberális nevelés, mely kiölte belőlük az önvédelemre való késztetést.
Einar
2017. július 28. 01:01
Remek írás! Ez az egy esélyünk van. Különben a multikulti városállamok rákos szövete tönkretesz mindent.
madarasi.abel
2017. július 27. 23:20
A nemzet, ha elfogy... Amíg ki nem találjuk, hogyan hozzuk haza azokat, kiknek gyerekei már Németországban születtek, a nemzetnek nincs jövője. Migráncs ide vagy oda, kiürült országot nem lehet felvirágoztatni.
madarasi.abel
2017. július 27. 23:17
"a nemzetek számíthassanak az emberekre." milyen elegánsan néz át a külhoni magyarokon ez a firkász :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!