Viszkető tenyereink

2017. május 02. 13:20

Lehet, hogy ebben a kampányhangulatban sokat hoz a kormánynak egy látványos győzelem a Soros által alapított egyetem ellen, de hosszú távon alighanem nagyon sokat fogunk veszíteni.

2017. május 02. 13:20
Lukács Csaba
Magyar Nemzet

„Amikor e sorokat írom, a legfrissebb élettörténet épp a London School of Economicstől hazatérő Szemeredi Kataliné, aki húsz év amerikai és angliai távollét után jött vissza Budapestre. Elgondolkodtató Zawadowski Ádám története is, aki másfél éve, családjával együtt költözött haza Amerikából. Azt írja: »a Princetonon szerzett doktori és további öt év Boston Universityn szerzett oktatói-kutatói tapasztalattal a hátam mögött szerettem volna itthon kamatoztatni tudásomat. … Világnézeti beállítottságomtól függetlenül nyugodtan azt oktathattam és kutathattam a CEU-n, amit fontosnak és igaznak gondolok. Ehhez megkaptam ugyanazt az anyagi és erkölcsi támogatást, amit kint megszoktam. Olyat, amiről a legtöbb magyar egyetemen csak álmodni lehet: elegendő kutatási források, magas szintű szemináriumok, konferenciák stb. Ezért jöttem haza, ezért jöttem vissza a CEU-ra.«

Az egyetem nemcsak hazahoz jó szakembereket, de abban is segít, hogy a fiatalok el se menjenek Magyarországról. Ranschburg Zoltán azt írja: »Második éve vagyok a CEU hallgatója a School of Public Policyn. Ez alatt az idő alatt rengeteget tanultam, és sok nagyszerű embert ismertem meg a világ minden tájáról, Chilétől Finnországig, Kanadától Pakisztánig. A leghálásabb mégis azért vagyok, hogy mindezt itthon, Budapesten élhettem át.«

Lehet, hogy ebben a kampányhangulatban – belpolitikai értelemben – sokat hoz a kormánynak egy látványos győzelem a Soros által alapított egyetem ellen, de hosszú távon alighanem nagyon sokat fogunk veszíteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sinistra
2017. május 03. 00:00
Most akkor Orbán Viktor kiteszi a CEU szűrét, vagy már meggondolta magát? Most mi van?
néhai Ch.Pilot
2017. május 02. 19:33
Zawadowski Ádám: " Világnézeti beállítottságomtól függetlenül nyugodtan azt oktathattam és kutathattam a CEU-n, amit fontosnak és igaznak gondolok." Hát, ez az! Vagyis szubjektív, a valósággal esetleg köszönő viszonyban sem lévő, vagy manipulatív dolgokat is oktathatott volna. Világnézetileg semleges, kiherélt, sterilizált agyú zombikat nevelt volna.
1120
2017. május 02. 17:48
Ne is zavarjon, hogy a CEU-t az égvilágon senki sem akarja bezárni, csak a többi egyetemmel szemben meglévő igazságtalanul privilegizált helyzetét (pl. egy stúdiummal 2 diplomát ad) megszüntetni. Te valamikor normális voltál...de úgy látszik, hogy van az a pénz, amiért a Simicska faszából (csiribú-csiribá, abrakadabra) mézédes nyalóka lesz. Hát mélytorkozd a Lajost, te köcsög! Ha lehet, minden nap...
quiet
2017. május 02. 15:28
Még mindig mennyi tollnok " nem érti " , hogy nem bezárni kell az egyetemet, hanem TÖRVÉNYES KERETEK KÖZÖTT működtetni, pont úgy, mint a többi egyetemet. ( Felteszem, ha megértenék, akkor nem lehetne megírni ezt a sok sírós cikket, oda lenne a könnyű bevétel...tüntetni se kéne, hanem mehetnének dolgozni, meg órára a CEU-ba... " ez kell, a balhé, rázd fel magad, mozdulj rá...éld az életed :) - mondja a media... de csak mert ez nagyon megéri neki...kinek is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!