Orbánt a tömeg csak megerősíthette saját félelmeiben

2017. április 10. 10:35

Eddig minden eszközzel jutalmazták azt, aki a NER-en belül van. Félő, mostantól el akarják pusztítani mindazt, ami azon kívül esik.

2017. április 10. 10:35
Gergely Márton
Gergely Márton
hvg.hu

„Ha a CEU marad, Soros György nyert. Akkor a milliárdos erősebb volt Orbán Viktornál. Akkor Soros áll a magyar törvények felett, és nem a felcsúti vezénylőtábornok. Orbán tehát azt várja el a kegyelméből államfővé választott Ádertől, hogy írja alá a törvényt. Kérdés, hogy a köztársasági elnök elhitte-e egykori pártjának politikusaival együtt, hogy a jogszabály egyrészt létező problémát orvosol, másrészt jelenleg a magyar szuverenitás elleni támadás zajlik sötét erők által.

(...)

A Magyar Nemzet vasárnap azt írta, értesülésük szerint az államfő sokakkal konzultált, jogász szakértői megvizsgálták, van-e kifogásolnivaló a jogszabályban, ám ilyet nem találtak, így az elnök – bár a lehető legtovább húzza – hétfőn aláírja a jogszabályt. De persze a bejelentésig még bármi történhet, így Áder János még bizonyíthatja, hogy él a köztársasági elnöknek garantált jogkörrel, és valódi kontrollja a törvényhozásnak.

Ami a politikai mezőt illeti, Orbán Viktornak már nincs ekkora játéktere. Félő, hogy minél nagyobb a tiltakozás a CEU kapcsán, annál durvább eszközökkel esnek majd neki mindennek, ami mögött Soros Györgyöt látják. És a fantáziájuk korlátlan, a kormány már szóban eljutott odáig, hogy a Jobbikban is meglássa a milliárdos árnyékát.

Eddig minden eszközzel jutalmazták azt, aki a NER-en belül van. Félő, mostantól el akarják pusztítani mindazt, ami azon kívül esik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2017. április 10. 15:34
Ez a sok fiatal baloldali újságíró már erkölcsi és politikai győzelemről vizionál. Valahogy nagyon nem értik a demokráciát. Soros György egy ugyanolyan állampolgár, mint én. Nem választotta meg senki, nincs politikai felelőssége, hisz nem mer elindulni egyetlen választáson sem. Összvisz temérdek pénze van, ami azonban nem jogosít fel hatalomgyakorlásra. Ezek a fiatalok viszont uralkodójukként tisztelik őt. A demokrácia megcsúfolása, amikor politikai tényezőként aposztrofálják őt katonái.
Mr.Falafel
2017. április 10. 15:02
Rettegő zsidó n+1-edszer.
kispufi
2017. április 10. 11:53
vezénylőtábornok. na, ilyenkor szoktam kiröhögni és otthagyni a sötét bolsi csürhét, aki ezt használja. úgynevezett sajtótermékben ezt a kifejezést használni, az bizony a fenti definíció szerinti önvallomás.
zakar zoltán béla
2017. április 10. 11:52
selejt...........................................Un.............................................selejt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!