Húsz éve halt meg Solt Ottilia

2017. február 01. 12:36

A rendszerváltás egyik legtisztességesebb alakja volt. A rendszerváltó elit tagjai közül egyedüliként érzett őszinte elkötelezettséget a fridzsider-szocializmus és az újkapitalizmus vesztesei iránt.

2017. február 01. 12:36
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„Húsz évvel ezelőtt, ezen a napon halt meg a rendszerváltás egyik legtisztességesebb alakja, Solt Ottilia. Amikor 1979-ben a hatalom jelszóként hirdette, hogy a szocializmusban nincsen szegénység, Solt Ottilia megszervezte a Szegényeket Támogató Alapot. A rendszerváltó elit tagjai közül egyedüliként érzett őszinte elkötelezettséget a fridzsider-szocializmus és az újkapitalizmus vesztesei iránt.

Amikor 1988-ban az SZDSZ alapítói közé sodorta a történelem, ő komolyan gondolta egyszerre elődjének Széchenyit, Kossuthot, Eötvöst, Jászi Oszkárt, Kéthly Annát, Bibó Istvánt és Szabó Zoltánt. S amikor 1991-ben a tagság Tölgyessy Pétert emelte a párt élére, s erre válaszul a »kemény mag« látványosan kivonult a pártvezetésből, Solt Ottilia a »régiek« közül egyedüliként vállalt vezetőszerepet. Aztán tudatosan került egyre távolabb a politika frontvonalától.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2017. február 01. 18:15
'' alapító tagja a Szabad Demokraták Szövetségének. ''
péterx
2017. február 01. 18:10
Solt Ottilia méltatása jogos , de a legelkötelezettebb ebben a vonatkozásban is Orbán Viktor , mert a legjobb szociálpolitika a jó gazdaságpolitika .
GV0917
2017. február 01. 16:04
Solt Ottilia .Nyugszik.Nem vitt ,magával semmit. Érezte később, hogy a mimikri kezd vedleni és előbújik belőle az egyik legkegyetlenebb gyílkos: az imádkozó sáska vagy az ájtatos manó. Az SZDSZ-re mind a két variáns ráillik. Egyszerre voltak saját fajtársaikat pusztító kegyetlen gyilkosok, az aktus végével a szörnyű nőstényállat megette a hímet-másfelől ájtatos képpel állították, hogy a liberalizmus az emberiség üdve. A piac, a BANKOK az IMF és a milliárdosok nemzetközi csoportjai. Nos halála évfordolóján az akkori MAGYAR TELEVÍZIÓ csupán tiltakozó csoportocskákat mutat-élő műsorban. A Szabadság téren jött először két snasszul öltözött cigány ember.A fürge riporter ott teremve kérdi tőlük:Mért akarnak bemenni a Miniszterelnökségre? Hogy mongyon le a Kormány-felelik. Ki küldte magukat? Hát a Főnök! A "taxisblokádnak" nevezett puccs idején gyakori volt ez. De ekkor feltűnt egy hölgy és egy úr. Az úr felöltőben, kalapban, a hölgy ballon kabátban. Miért jöttek, kérdi a Fürge ürge? "mondjon le a Kormány!"Ki küldte Önöket? A NÉP!Mondjon le a KORMÁNY!majd ahogy jöttek, úgy eltűntek-mint a kísértetek... Solt Ottilia és Kőszegh Ferenc... Kíséert a múlt?Momentán...
zolizolizoltan
2017. február 01. 15:31
Elgondolkoztam Solt Ottilián, tartaná még az elvét, hogy a Kádár-rendszerben több szegényember élt, mint a magyar vadkapitalizmusban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!