Szijjártó harsány gyásza

2016. december 07. 13:06

Természetesen a hasonló kijelentések miatt nem annyira az szív, aki megkockáztatja ezeket, hanem mi, romániai magyarok. Elmagyarázhatnánk, hogy mi többnyire nem a történelmi sérelmeink szimbolikus idejében élünk, mint ahogy sok magyar politikus feltételezi, hanem a nagyonis gyakorlatias reális időben.

2016. december 07. 13:06
Kelemen Attila Ármin
Transindex

„Természetesen a hasonló kijelentések miatt nem annyira az szív, aki megkockáztatja ezeket, hanem mi, romániai magyarok. De nagyon nehéz elmagyarázni egy magyarországi politikusnak, hogy miért is nem jó ilyenkor a harsány gyász. Elmagyarázhatnánk, hogy mi többnyire nem a történelmi sérelmeink szimbolikus idejében élünk, mint ahogy sok magyar politikus feltételezi, hanem a nagyonis gyakorlatias reális időben. Román hatóságokkal, román munkatársakkal, román szomszédokkal és, miért is ne, román barátokkal. De vajon egy magyarországi politikus kész megérteni ennek a konzisztenciáját? Ezt a típusú, némileg empatikusabb magyarázatot ragoztam volna Szijjártó Péter inspirálatlan kijelentése kapcsán, esetleg citálhattam volna Traian Băsescu kirohanását, a Jobbik viszontreakcióját, stb. De mire mentem volna ezzel az okoskodással?”  

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. december 09. 00:44
Románoknak nem elég ha megyesi meg a többi mszp ballibsik velük dajdajoznak ,megparancsolnák sőt követelik az elzabrált területünknek örüljünk.
imres
2016. december 08. 09:18
Harsány gyász? Milyen harsány gyászról beszélsz Bélám? Szijjártó annyit mondott, hogy a magyar külképviselet ne vegyen részt a románok ünneplésében. Ennyi. Az egészet ti fújtátok fel, heccelitek a jónépet. Attól lett harsány.
gonterl
2016. december 08. 09:05
Van aki lángot akar, én a parázzsal is megelégszem. http://ktkj.blog.hu/2014/12/19/helyzetertekeles_302
totyalaci
2016. december 08. 09:00
Na nézzük sorba: 1, Szíjjártó parancsra cselekszik,tehát ez nem az ő zseniális ötlete volt, esetleg a szellemi strómanóké, Habonyéké 2, Most voltam kint a Partiumban és azt mondta egy ottani nem kis település magyar polgármestere:no ezt nem kellett volna,mert minden választáskor kijátsszák a magyar kártyát,most meg a magyar kormány adta a kezükbe az aduászt 3,én sem azt mondom, hogy ünnepelni kell Erdély elvételét,de pl. elég lett volna annyi, hogy titkosan megtiltom a d3ece.01-i ünnepeni részvételt, de nem állok ki ország világ szeme elé,mint egy tökös kis kakas. Ja hogy diplomácia? Mi köze ahhoz Szíjjártőnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!