Románia gyásznapja

2016. december 02. 21:52

A hét kis hatóerejű közép-európai diplomáciai atombombája az volt, hogy Szijjártó Péter megtiltotta a magyar külügyi dolgozóknak, hogy részt vegyenek az Erdély elcsatolására emlékező román nemzeti ünnep rendezvényein. Ezen a napon senkinek nincs semmi ünnepelni valója. Sem a magyaroknak, sem az erdélyieknek – de még igazából még a románoknak se.

2016. december 02. 21:52
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Alfahír

„A hét kis hatóerejű közép-európai diplomáciai atombombája az volt, hogy Szijjártó Péter megtiltotta a magyar külügyi dolgozóknak, hogy részt vegyenek az Erdély elcsatolására emlékező román nemzeti ünnep rendezvényein. Isten látja lelkem, nekem nagyon nem szívem csücske a Bem téri futsal-Messi, de a helyzet az, hogy ez a lépés abszolút rendben volt. Sőt, már negyedszázada meg kellett volna történnie. És nem is csak azért, mert a hazánk feldarabolásán örömködő bárkikkel bárhol bármilyen megfontolásból koccintani a protokolláris udvariasságon messze túlmenő tudathasadás  hanem azért is, mert ezen a napon senkinek nincs semmi ünnepelni valója. Sem a magyaroknak, sem az erdélyieknek  de még igazából még a románoknak se.

Ha keleti szomszédaink képesek lennének reálisan szemlélni saját történelmüket, akkor minimum mélyen hallgatnának 1918 december elsejéről. Ez ugyanis nem csak az »évezredes román álom«, a »Nagy Egyesülés« beteljesülésének dátuma, hanem egy orbitális nagy hazugság kezdete is, amely nyúlós, ragacsos, bűzös masszaként húzódik végig az egész elmúlt lassan már száz esztendőn.

Hogy a 98 éve Gyulafehérváron hozott határozatok közül a »együtt lakó népek teljes nemzeti és vallásszabadságára« vonatkozó pontokat már másnap kukába dobták Bukarestben, az lényegében  legalábbis nekünk, magyarok számára« közhely.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. december 04. 23:56
Európai léptékkel fiatalka még Románia, most lép kamaszkorba.
Felebarát
2016. december 04. 09:34
Ugye nem fog fájni Szijjártónak, ha március 15-én hasonló fricskát kapnak a határontúliak? Vagy a magyar diplomáciát azon a napon nem engedik ünnepelni, határontúl
ViolaViola
2016. december 03. 22:06
Régen ki kellett volna mondani a tiltakozó "nem"-et és nem a kádári hagyományokhoz hűen szolidárisaknak lenni az erdélyi magyarokat kivéreztető román hatalommal.
csuka
2016. december 03. 14:53
http://alfahir.hu/maert_ebed_utan_fakepnel_hagytak_a_hataron_tuli_magyarokat_a_fideszesek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!