A rossz kancellár

2016. november 25. 12:02

Angela Merkel állítása szerint merő önzetlenségből vállalja el a negyedik ciklust. Köszönjük. Vagyis: köszönjük, nem.

2016. november 25. 12:02
Jakob Augstein
Der Spiegel

„Merkel és a németek – a folytonos félreértések története. Az előző választási kampányban egy mondatba folyt össze egész politikai programja: »hisz' ismernek«. Ez azonban nem is igaz. Nem ismerjük. Ez a kancellár a nyugodt erőként adja magát elő. Ám nyugodtnak csak a polgároknak kell lenniük. Dr. Merkel a kancellári hivatalban politikai aneszteziológiai praxist nyitott: csak akkor műtenek, ha a páciens már alszik. A páciensek mi vagyunk.

(...)

Merkel érdektelensége Európa iránt, a társadalmi repedések elhanyagolása, az Oroszországtól való idegenkedése – Németország már eddig is magas árat fizetett ezért a kancellárságért, amely a kiszámíthatóság és a stabilitás látszata mögé bújik. A legmagasabb ár kétségtelenül a politikai kultúra károsodása. Az AfD-vel ugyanis pont egy olyan jobboldali párt jött létre, amit a Merkel-előtti CDU-vezetők mindeddig sikeresen meg tudtak fékezni. A közép korábban annyira dicsért politikája drága lett: a vita helyére betüremkedett a gyűlölet.

Angela Merkel tehát ismét megpróbálja. A problémákat, amelyek megoldani szándékozik, részben ő maga követte el. Hogy fog ez majd menni? A kancellár állítása szerint merő önzetlenségből vállalja el a negyedik ciklust. Köszönjük. Vagyis: köszönjük, nem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2016. november 25. 19:56
Hát Merkel a műtétet végrehajtotta. Minden láthatáron belüli lehetséges kihívóját eltakarította az útból. Mondhatni a műtét sikerült. Most már csak a halottnak (német nemzet) kellene felébrednie!
OberEnnsinnen
2016. november 25. 16:42
Mi van, Augstein-Goldstein? Farolgatunk, farolgatunk, az utca másik, Trumpos oldala felé? Akkor is csak egy liberálfasiszta-náci kotsog vagy, mint a többiek a csordádból. Most, hogy Merkel dobbant a dobogóról egyenesen az árokba, keresnéd a kihátrálást a PC-terror hatalomból... De: te magad és a bandád vagytok a PC-terror.
rajgy
2016. november 25. 16:35
................A problémákat, amelyek megoldani szándékozik, részben ő maga követte el................. Jawohl, de a ballib "Lügenpresse" (hazugmédia) segítségével, amelynek a SPIEGEL a zászlóshajója!
tango47
2016. november 25. 16:35
Ahhoz képest, hogy tartózkodik az Oroszoktól, egész jó üzleteket kötött velük, ahogy az USA is. Csak minket szívattak meg az embargóval, de nagyon. Azt sem tudja jóvá tenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!