Valamit üzen az MSZP

2016. szeptember 06. 12:47

Ha egy párt akar valamit, márpedig az MSZP akarhat, tanulja meg, hogy nem lehet egyszerre mindenről beszélni.

2016. szeptember 06. 12:47
Rab László
Népszabadság

„Molnár Gyula, aki a Fidesz akaratától nem függeltenül négy hosszú éven át lehetett vádlott, 66 napja viszont szocialista pártelnök, azzal magyarázta a baloldali szavazókat félrevezető plakátverziókat, hogy azok csak ötletek voltak, a Maradj otthon!-ra szólítanak fel, semmiképp sem akarják a Fidesz hazug kvótakampányát segíteni. De a pártelnök is érezhette, hogy valami nem stimmel, mert hozzátette, hogy csatazajban nem szerencsés a többszintű kommunikáció. Azaz: nem kéne összekeverni a sunyi kvótareferendumot az Európára nehezedő bevándorlási hullám kérdésével. A referendumot akkor dobta be az orbáni gépezet, amikor kiderült, hogy kopaszokkal gátolták a szocikat a boltzáras népszavazás ügyében – a bevándorlás kezelése viszont összeurópai ügy. Melyből (tudjuk!) a magyar kormány nem óhajtja kivenni a részét. Helyette az uszítást választja, méghozzá úgy, hogy még az olimpiai közvetítés alatt is zúdítja nyakunkba a sületlenségeket.

Csakhogy ha az MSZP belát a Fidesz-kommunikáció paravánja mögé, akkor minek mutogat olyan plakátokat, amelyek az IGEN és a NEM alternatíváját, valamint az otthon maradást is tartalmazzák? A hírek szerint a 2018-as kampányban a szocialisták olyan egyértelmű kérdésekkel kívánnak előrukkolni, hogy szeret­né-e a választó, hogy Habony Árpád még több festményt vigyen haza. Meg hogy Mészáros Lőrinc ne kényszerüljön ócska, olcsó luxusjachton tölteni a nyári szabadságát. Ha ennyire le tudják csupaszítani a politikai kommunikációt, akkor miért kell a Maradj otthon! mellé más, bizonytalanságot sugalló alternatívákat felkínálni? Az Európára nehezedő bevándorlási teherről is beszélni kell, ebben igaza lehet Molnárnak, de nem akkor, amikor az a téma, hogy most lépdeljen-e az ember ikszelni vagy ne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 09. 13:30
Ha ezzel kampányolnak akkorát buknak, mit az ólajtó! Két olyan nevet fikáznak akik biztosan nem indulnak a választáson. Ezek tényleg be vannak oltva sikeres kampány ellen.
moricka13
2016. szeptember 28. 14:04
Elbocsátó szép üzenet Gyurcsánynak, az MSZP-nek és Vonának: Jó volt, szép volt, Maguknak és elég, sőt sok volt, Nekünk. Ha majd kitalálják, mit akarnak és kivel, álljanak elő vele és megfontoljuk. A mérhetetlenek és ál-civilek, indifferensek, se nem osztanak, se nem szoroznak. Utóirat: És nem vagyunk rejtőzködőek, de bizonytalankodók sem!
tango47
2016. szeptember 20. 22:49
Molnárnak azért akad össze a nyelve, mert sokat akar mondani. Szanyinak a pálinkától. Ki-ki vérmérséklete szerint...
Burmin
2016. szeptember 18. 19:05
Cenzor asszony nyugdíjba kéne már menni, nem rontani a levegőt !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!