Ki ugrik nagyobbat?

2016. július 27. 12:55

Ha a szeptemberi politikai szezonnyitánykor még mindig Trump áll az élen, akkor a demokratáknak tanácsos lesz nagyon belehúzni. Annyi bizonyos, ez hosszú ideje a legkiszámíthatatlanabb elnökválasztás.

2016. július 27. 12:55
Elekes Éva
Népszava

Kétségtelen, szorosabb lett a verseny azóta, hogy Clintonnak és Trumpnak már csak egymásra kell koncentrálnia. S a politikai korrektséget hírből sem ismerő milliárdos nem fog óvatoskodni ezután sem, kemény, belemenős, nem észérveket felsorakoztató kampányra lehet számítani. Michelle Obama a nyitóesten megmutatta, hogyan lehet ezeket az ütéseket elegánsan visszaverni, a Trump nevét ki sem ejtve mondta el lesújtó véleményét. S nagyvonalúan említést sem tett arról, hogy a milliárdos felesége az ő egykori beszédét plagizálta.

Trump és Clinton az elutasítottsági listán is nagy versenyben van, a régi és új emailbotrány nyomán jelenleg épp a volt First Lady vezet. Sem a demokraták, sem a republikánusok nem elégedettek maradéktalanul saját jelöltjükkel. A választási guruk hosszú ideig azon az állásponton voltak, hogy Trump képtelen lesz szélesíteni táborát, ám ma már – legalábbis elméletileg - nem zárják ki, hogy összehozhat olyan szavazói koalíciót, amellyel nyerhet novemberben. Ha a szeptemberi politikai szezonnyitánykor még mindig Trump áll az élen, akkor a demokratáknak tanácsos lesz nagyon belehúzni. Annyi bizonyos, ez hosszú ideje a legkiszámíthatatlanabb elnökválasztás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2016. július 27. 22:53
nagy büdös mínusz a cikknek! Klingonnénak meg reméljük elutasítottsága csak növexik november 8-ig!
qwsqws
2016. július 27. 22:48
Trump for president!!!
atila68
2016. július 27. 21:46
Hillary Clinton a legalapvetőbb bel, és külbiztonsági protokolokkal nincs tisztában, ti meg a kezébe adnátok a legnagyobb nukleáris fegyverarzenál indítókódjait tartalmazó kézitáskát.
Cassi
2016. július 27. 19:35
Ha szeptemberben is Trump vezet, akkor már meg is nyerte a választást. Aki egyszer már átlépte azt a lelki gátat, hogy a status quo, a PC jelöltje helyett a nem konvencionális jelöltre szavaz, az már aligha fog visszaváltani. Clintonnénak végig vezetnie kellene, ha nyerni akar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!