Elhatárolódom Dániel Péter nyilatkozatától

2016. június 20. 19:42

Végre történik ebben az országban valami olyan, aminek pártállástól, világnézettől, származástól és vallási hovatartozástól függetlenül mindenki tud örülni. Patologikus jelenségnek tartom, amikor valaki ilyen események kapcsán is gyűlölködni kezd.

2016. június 20. 19:42
Pajor Tamás
Facebook

„Kedves barátaim!

Szükségét érzem, hogy egy tegnap megjelent őrültségre reagáljak. A sajtóból értesültem Dániel Péternek, a közelmúltban Izraelbe emigrált ügyvédnek a magyar futballválogatottat és szurkolókat becsmérlő nyilatkozatáról. Én a magam részéről magyar-zsidóként, vagy ha tetszik zsidó-magyarként leghatározottabban elhatárolódom ettől a visszataszító hangvételű, rosszindulatú megnyilvánulástól. Végre történik ebben az országban valami olyan, aminek pártállástól, világnézettől, származástól és vallási hovatartozástól függetlenül mindenki tud örülni. Patologikus jelenségnek tartom, amikor valaki ilyen események kapcsán is gyűlölködni kezd. Azt hiszem, zsigerileg ismerem a zsidóság szenvedéstörténetét és az ebből fakadó félelmeket, lelki gyötrelmeket, de könyörgöm, hogyhogy valaki felnőtt ember létére nem tudja megkülönböztetni belső világát az objektív külső történésektől. Még inkább égbekiáltó ostobaság, ha valaki zsidó értelmiségi létére nem látja, hogy ezzel pont a zsidóság ügyének árt a legtöbbet. Én ezt a magam részéről kategorikusan elutasítom és továbbra is jó szívvel szurkolok a magyar válogatottnak. Továbbá kérem azokat a zsidó, vagy a zsidósággal barátságos embertársaimat, akik az előbb elmondottakkal egyetértenek, hogy egy-egy nagy lájkkal támogassák és széleskörben osszák meg ezen nyilatkozatomat.

Hajrá Magyarország!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 290 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2016. június 23. 05:53
Drága Krisztiánnó! Van kishazámban néhány pszichológiai érzékkel is megáldott futballszakértő (àh, itt mindenki expert), aki szerint attól lettél - hogyismondjam - síkideg és kaptál dührohamot, mert ezen az EB mérkőzésen szembesültél először azzal a jelenséggel, hogy a labda, mint olyan, gömbölyű és megpattani képes entitás. Nyilván ez új volt számodra, és kizökkentett angyali béketűrésedből. Az a pàr, a hálótokba pottyant gólocska kutyafüle ehhez képest.
Jason Bourne
2016. június 21. 11:08
Dániel Péter egy magánszemély, nem véleményformáló közszereplő, így nem is értem a beteg gondolatait minek kell ide posztolni?
Zokni
2016. június 21. 10:38
K. Szerző! D. P. zsidóként nyilatkozott volna? Hát nem. Akkor mi köze bárkinek ahhoz, hogy Ön meg akként teszi?
kopott
2016. június 21. 10:16
a jó öreg Neurotic... egyik kedvenc, még mindig... gratulálok Tamás, elsodort az élet, de a betyárbecsület úgy látszik, örök... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!