Nosztalgiadiszkó

2016. május 30. 09:49

Hazánkban megalománia van, volt, lesz, most éppen ez a korszellem. Súlyosan korszerűtlen mentalitás.

2016. május 30. 09:49
Batka Zoltán
Népszabadság

„Jó, tudom, az időről időre elhatalmasodó nagyzolás adottság, nagyjából ugyanúgy hozzátartozik a kisállami léthez, mint az aprócska topmenedzserhez az Audi Q7-es. (Elvileg természetesen lehetne egészen máshogy is. Európában az emberek speciel­ a miniállamokban élnek legjobban, Monaco, Andorra, Liechtenstein politikai elitjének ugyanis eleve esélye sem volt arra, hogy nagyzolási hóbortjukban eltivornyázzák a nép pénzét.) Szóval hazánkban megalománia van, volt, lesz, most éppen ez a korszellem. Súlyosan korszerűtlen mentalitás.

Az uralkodó réteg csalhatatlan érzékkel találja meg a pultra kirakott, leárazott, ósdi cuccot. Vegyünk vagyonokért gigantikus őskori orosz atomerőművet, amikor Európa a megújulókban utazik, vegyünk gigantikus hipermarketet, közérthálózatot, amikor éppen jön fel az online kereskedelem, legyünk világméretű futballnagyhatalom, olimpiaország, miközben az egyik közröhej, és mindkettő vérciki az állandó korrupciós ügyek miatt, építsünk úttörővasutat, tömjünk ki pénzzel kiöregedett rocksztárokat, csiricsáré operát, Demjén Rózsit, Ákost, álnépi giccsben utazó Mága Zoltánt.

Röviden: legyen minden olyan, mint ahogy a gyermek Orbán Viktor egykor láthatta. A krumplis tészta krumplis tészta, az ország pedig egyetlen óriási, grandiózus, gigantikus, posztkommunista nosztalgiadiszkó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2016. május 30. 11:56
Kedves Batka! Mintha az Unió is az atomenergiát támogatná.Tessék utána nézni,mielőtt baromságokat ír! Pláza? Minta az a befektetők ügye lenne.Csak látnak benne fantáziát,hiszen még vasárnap is nyitva tartanak.A Népszabónál már az mszp isuncsi? Kisvasút,rocksztárok,opera? A "semmi nem jó" alapállás kurva sok támogatót hozott az ellenzéknek/lásd közv. kutatás/. Amúgy meg tódul a nép Mága ,Demjén,Ákos koncertjeire. Miről beszélsz te Batka elvtárs? Itt nem lesz egyhamar Ámerika kispajtás.Egyébként akkor lennétek csak bajban!!!!
crydog
2016. május 30. 11:37
Pedig a (közvetett) munkaadóid már évszázadok óta ebben a kórban szenvednek kistáska..
Tintamin
2016. május 30. 11:13
Hahaha, latom, az agyhalott fideszes berkommentelok bedobtak a hisztit rendesen:))))))))
Tintamin
2016. május 30. 11:12
Teljesen igaz!! Es nezzuk meg, hogy zabalja a ostoba nep! Bekemenetet akarnak a szerencsetlenek, csak azt nem tudjak, miert. A masik, hogy nezzuk mar meg: tele van ultrakommunistakkal a fidesz, hat mit varunk el toluk igy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!