Orbán Soros Györgynek köszönheti politikai karrierjét

2016. május 20. 10:47

Tudjuk, hogy a hála nem politikai kategória, de egy olyan ember esetében, aki a magyar származású amerikai üzletembernek köszönheti angliai ösztöndíját és nemzetközi politikai pallérozódását, ez különösen kínos gesztus.

2016. május 20. 10:47
Ara-Kovács Attila
Demokratikus Koalíció

Orbán Viktor ma ismét nekirontott egykori jótevőjének. Tudjuk, hogy a hála nem politikai kategória, de egy olyan ember esetében, aki a magyar származású amerikai üzletembernek köszönheti angliai ösztöndíját és nemzetközi politikai pallérozódását, ez különösen kínos gesztus. Sőt, nem csak Orbán, hanem számos fideszes káder jutott ki Soros-pénzen tanulni Szájer Józseftől Németh Zsoltig. De még a kormányszóvivó, Kovács Zoltán is Soros-fióka, aki életrajzában is megköszönte Sorosnak a külföldi ösztöndíjat.

Soros Györgynek sokat köszönhet a rendszerváltó Magyarország is, ezért amit Orbán és a Fidesz művel nem csak hálátlanság, hanem árt is a kiemelkedően fontos magyar-amerikai kapcsolatoknak, mint ahogy ez az eredménye annak is, hogy megtámadják a kormányról igazat mondó Bill Clintont is. Az Egyesült Államok hazánk szövetségese, értékeink és érdekeink is közösek. Elfogadhatatlan, hogy Orbán – talán orosz érdekektől vezérelve – tudatosan rombolja transzatlanti kapcsolatainkat, veszélybe sodorja ezzel Magyarország biztonságát.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsusztina
2016. május 21. 08:59
A hála azért nem politikai kategória, mert önző, számító lapockalapogatást nem is lehet meghálálni. Sorosnak bizonyára sok emberből sikerült hasznos hülyét csinálni, Orbánból nem. Hát ilyen az élet.
catalina9
2016. május 21. 06:49
Morgen [Hozzászóló kiszűrése] 2016. május 20. 22:58 Ó, te szegény! Lötyög a koponyádban a kis Lenin szobor." Az a múlt, most a Soros szobor a trendi...
mustarharmas
2016. május 20. 23:30
Párhuzamos Gyuri bácsi mögött felsejlik egy idegen ország titkosszolgálata. Gyuri bácsi adja a fedőmázt és cselekvőket ahhoz, amit a egy állami szerv egy szövetségessel szemben nem tehet meg.
Morgen
2016. május 20. 22:53
Na most: Ha egy fiatal tehetség (mindegy, milyen pályán) egy alapítvány segítségével tanul, az még nem azt jelenti, hogy az egész életét az alapítvány határozza meg. Magánemberként Orbán akár hálás is lehet, de egy ország miniszterelnöke nem engedheti meg magának, hogy a magán előmenetelét segítőnek úgy legyen hálás, hogy egy egész ország igya a levét. Nem is értem, miért nem evidens ez a szemkilövető számára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!