Egyszer találkoztam Sándor Máriával

2016. április 05. 19:08

A szocializmus egészségügye jobb volt, mert az embert szolgálta, a mostani rendszer pedig a pénzt.

2016. április 05. 19:08
Thürmer Gyula
Balszemmel

„Egyszer találkoztam Sándor Máriával. Nem elég azt mondani, hogy többet kell költeni, azt is meg kell, mondani, hogy honnan vegyük a pénzt. – mondta arra a követelésünkre, hogy a GDP legalább 10 százalékát kell az egészségügyre költeni. Rendben! - válaszoltam. De mi ezt is megmondjuk: el kell venni a pénzt a milliárdosoktól, a szupergazdagoktól! Egyszeri 40 százalékos vagyonadóval kell sújtani őket! Ha a kormány erre nem hajlandó, a nép nyomásával kell kikényszeríteni.

Azóta sem találkoztunk, és utólag lemondta részvételét is a Munkáspárt rendezvényén. Értem én, meg is értem, és sajnálom is döntéséért. A János Kórház elött mi nem voltunk több ezren, legfeljebb néhány tucatnyian. A Facebookon nem volt nagy pénzekbe kerülő reklámfelhajtás. Az ATV sem mutatta egyenesben. De tessék elhinni, mi keményebb dolgokat vágtunk a hatalom szemébe, mint az elmúlt hetek akármelyik liberális tüntetésének agyon reklámozott figurái. Például azt, hogy a szocializmus egészségügye jobb volt, mert az embert szolgálta, a mostani rendszer pedig a pénzt.

A kormány nem azért ad keveset az egészségügyre, mert hozzá nem értő, érzéketlen bürokraták gyülekezete lenne. Nem! A kormány azért nem ad többet, mert ezzel csökkenti a tőke össztársadalmi kiadásait. Miért van ez igy? Azért, mert a tőkének kell jól járnia, és nem az embereknek. Miért? Azért, mert erről szól a kapitalizmus.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2016. április 06. 18:09
Aztán betereltük a cári családot a fészerbe, a komiszár elvtárs pedig kiadta a tűzparancsot. Mit szólna egy ilyen forgatókönyvhöz, kedves Mária?
Sitiveni Klein
2016. április 06. 16:43
Viszont egyszer a nagyanyám találkozott David Bowie-val. http://tinyurl.hu/jeFp/
BőröndÖdön
2016. április 06. 08:11
Gyula bá,örüljön,hogy meg bír élni ebből a semmiből...
Zsusztina
2016. április 06. 07:12
Én inkább az oktatás területére emlékszem az átkos idejében. A tanáraim mind nagyon szegényesen öltözködtek, kivéve, akinek jól kereső férje volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!