Hogy lehet ezen nem kibukni?

2016. április 04. 10:31

Nem tudom, hány embernek kell magyaráznom, hogy ezek a srácok ott a propagandaminisztériumban vagy nagyon hülyék, vagy bennünket néznek annak.

2016. április 04. 10:31
Sallai Róbert Benedek
Facebook

Hogy lehet ezen nem kibukni?

Csak erős idegzetűeknek! Bejegyzésemben a nyugalom megzavarására alkalmas kép és szöveganyag kerül bemutatásra!
Azaz - ilyenről mesélek.

Szóval…
Vasárnap este, jövök vissza a fővárosba, holnap reggel parlament. Egész nap a földeket jártam, kereteket néztem, néztem az őszi vetésekre kell-e műtrágya, hol lehet a tavaszi vetést elkezdeni, milyen lett a kombinátorozás. Közben szedtünk a feleségem kertjében nárciszt, megfuttattam a kutyám és találkoztam kollégákkal. Verőfényes tavaszi nap, amikor búbos bankák upognak, cigány csaláncsúcsok énekelnek, és az élet egy egészen elviselhető intézménynek tűnik.

Majd visszaérek ide a II. kerületi kis albérletbe, és mi van a postaládámban? Hát az, hogy a „magyar reformok működnek“. Kis tetszetős füzet, gyermekkorom általános iskolai arculatával és kedves emberek fényképeivel. De a címen már felhúzom magam, mert tudom: bakker, ezek a saját pénzünkön járatják velünk a bolondját!

Kaptak ilyet? Ki ne nyissák, mert tartalma erőteljesen ösztönzi, hogy kárt tegyenek magukban, vagy még inkább, vérmérséklettől függően a kormánytagokban!

Érzem, hogy nyugalom kellene ahhoz, hogy kinyissam, de úgy is vacsora előtt vagyok, a gyomorsav majd segít az Abonyban vett pacalt emészteni, hát kinyitom.

Első oldalnál elégnek tűnik éhgyomorra: „csökken a személyi jövedelemadó“ mondja a füzet.

Mellette egy térkép a legFELSŐ SZJA mértékről. 
- Svédország 57%;
- Hollandia 52%;
- Ausztria 50%;
- Franciaország 45%;
- s a ráadás, a remek és nagyszerű Magyarország: 15%

Nem tudom, hány embernek kell magyaráznom, hogy ezek a srácok ott a propagandaminisztériumban vagy nagyon hülyék, vagy bennünket néznek annak.

Ezek az idióták arra vágnak fel, hogy mennyire el van cseszve a magyar adózási rendszer, és hogy magyar milliárdosoknak mekkora szívességet tesznek, mert hát nem a legALACSONYABB SZJA mértéket hasonlítják össze, hanem a legmagasabbat. Egy normális ország a milliárdosainak érdemi adót szab, és annak bevételeiből pl. közfeladatokat finanszíroz. Egy olyan ország, amely számára fontos a polgári középosztály, az felemeli azt, segíti, de pl. azzal (abból), amit az egyenlőtlenül gazdagok, a rémesen jómódúak a havi sok milliós jövedelmiekből befizetnek adóként.

Nem, nem azt teszik, hogy összehasonlítják az összes munkabért terhelő adó, járulék arányát, mert abban vesztenénk. Nem azt teszik, hogy az ÁFÁ-t, amit egy darab adott termékre arányiban pont annyit fizet a szegény, mint a milliárdos - mert az rosszul mutat. Azért a szemét szocik (értsd: libsi-bolsevik kormányok) a hibásak! Mert azok felemelték, és eltüntették a radírt, amivel népi kormányunk azt csökkenteni tudná! Mert azok olyanok voltak, még a radírt is ellopták (még nem jöttek rá, hogy lehet íróasztalostól, sőt irodástól is..), ettől aztán örökre befagyott a 27% Áfa, amin 5 év kétharmada sem segíthet. Ne is beszéljünk róla!

Szóval, jönnek ezzel az ostoba számmal, a legfelső SZJA kulccsal. Ezek az idióták arra büszkék, hogy a milliárdosokat és a havi több milliót keresők zsebében mennyi pluszt hagynak, s arra nem számítanak, hogy majd esetleg valaki elgondolkodik: te, nem azért élnek ott jobban, nem azért jobb a közszolgáltatás, mert nem szélhámosok csinálják az adórendszert?

S milyen hasonlítással? Svédország, Hollandia, Ausztria - mert jobb példát nem találtak. Bizonyítván, hogy ott milyen szar az embereknek, és milyen jó nekünk. 
Óóó de sokan szeretnénk ebben az országban abba az legfelső adósávba tartozni a jövedelmünkkel, ahol 57% SZJA-t kell fizetni!

Képesek és győzködnek, hogy nekünk jobb, mint a sógoréknak, a hollandusoknak és a rideg svédeknek. Azoknak mind rossz, nekünk meg nagyon jó - győzköd engem ez a szemérmetlen kis kiadvány, mert tök hülyének néz. Az is vagyok, amiért kézbe vettem...

Lapozzak tovább, vagy inkább rágódjak, hogy ezen miért nem üt meg a guta? Ezek tényleg ennyire hülyének néznek mindenkit?

Van ez a vicces izé, a (nem tudom hogy kell fordítani) világ boldogsági jelentés: 
http://worldhappiness.report/…/sites/2/2016/03/HR-V1_web.pdf

Itt, azon nyolc szempont között, ami az egy főre eső lovétól a nyugalmon, biztonságérzeten, az egészségen át az egyéni szabadságig mindent igyekszik mérni, ezekben a rettenetesen elszomorító sorsú országokban élők úgy érzik magukat (2013-2015 közötti vizsgálat), hogy 
- a holland állampolgárok 7. legboldogabb nemzetet alkotáják a világon;
- a svéd állampolgárok 10. legboldogabb nemzetet alkotáják a világon;
- az osztrák állampolgárok 12. legboldogabb nemzetet alkotáják a világon;
- a francia állampolgárok 32. legboldogabb nemzetet alkotáják a világon;
- míg mi, a Marsról jött magyarok a zseni kormányukkal, a 91. helyen vagyunk, közvetlenül Pakisztán előtt.

Ez szép feladat, hogy meggyőznek bennünket, hogy nekünk milyen jó, az osztrákoknak, hollandoknak, svédeknek nem milyen rossz, de ezután a bravúros cselekmény után szívesen megbíznám őket, hogy most győzzék meg a svédeket, hollandokat stb. országokat is (mindenhol, ahol magasabb a legfelső SZJA kulcs), hogy nekünk, magyaroknak mennyivel jobb. Kíváncsi lennék, mire jutnának.

Hát, idáig jutottam az olvasásban. Már én is ezt kérdezem: noooormálisak?

Végiglapoztam, de mikor már a magyar foglalkoztatási csodát is megláttam, amivel a közmunka program eredményeit éltetik, mint a magyar megélhetés sikersztoriját, hát, úgy voltam vele, jöjjön a pacal, mert kivetem magam az erkélyen. Utána meglátom, hogy mennyi migrács jött be kerítés előtt és után, mintha azokat is nem a Fidesz kormány engedte volna be, hanem minimum Kádár. Mintha nem épp népi-keresztény-konzervatív-nemzeti kormányunknak lett volna fontosabb Rogán szomszédjának 2x 300 misit odatolni, mint bármit tenni, regisztrálni, ellenőrizni, vagy valami.

Ezt nem lehet kibírni ép idegekkel, és kárt teszek magamban, ha ezt végig kell olvasnom, így meghagyom, az erősebb idegzetűeknek. Már ha van még ilyen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2016. április 04. 20:33
Ha a kerteket nézegetted láthattad mennyi a műveletlen!! Amúgy meg téged nem kell hülyének nézni,mert mindenki tudja,hogy.......SRB az!!!!
Tatulus
2016. április 04. 19:13
Már csak azt kérdezném, melyik a legmagasabb adósáv nálunk? És mivel is kéne összehasonlítanunk?
Dénia
2016. április 04. 18:47
Ja persze. Mert a magyar milliárdosok alkalmazotti munkaviszonyban tengetik az életüket, és szja-t fizetnek. Hogyne, ez a jellemző többség. Szemétláda.
kjkj945
2016. április 04. 17:46
SRB Mellette egy térkép a legFELSŐ SZJA mértékről. - Svédország 57%; - Hollandia 52%; - Ausztria 50%; - Franciaország 45%; - s a ráadás, a remek és nagyszerű Magyarország: 15% http://justpaste.it/top-100-orszag-eletszinvonal Az életszínvonalat miért is nem teszed mellé??? Legmagasabb életszínvonal 5 Svédország 9 Hollandia Magas életszínvonal 14 Ausztria 18 Franciaország Közepes életszínvonal 36 Magyarország És így mi is a helyzet??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!