Felfalja saját gyermekeit

2016. április 16. 08:48

Talán egyszerűbb is lenne, ha a kormányzat ölbe tett kézzel várna. Csakhogy cselekszik, amiről meg rendre kiderül, hogy puszta pótcselekvés.

2016. április 16. 08:48
Pápay György
Magyar Nemzet

„Talán egyszerűbb is lenne, ha a kormányzat ölbe tett kézzel várna. Csakhogy cselekszik, amiről meg rendre kiderül, hogy puszta pótcselekvés. Menesztették a köznevelési államtitkárt – a humán csúcstárca lehetetlen struktúrája azonban maradt. Megkezdték a tárgyalásokat – az viszont a kör négyszögesítése, hogy értelmezhetetlen szereplők ülnek a kerekasztal mellett. Beharangozták a Klik megszüntetését –, aztán kiderült, hogy csak átnevezik. Nem csoda, hogy amikor Palkovics László tegnap bejelentette, jövőre 100 milliárd forinttal emelkedik a közoktatás büdzséje, az emberben önkéntelenül felmerült a kérdés: jó, de mi áll az apró betűs részben?

Mondják, a kormány így akarja kifogni a szelet a pedagógusok vitorlájából. Ha valóban ez a cél, annak volna egy sokkal hasznosabb módja is. Neki kellene állni, és szisztematikusan végiggondolni, mitől lesz valóban versenyképes a magyar közoktatás – hogy a végletes centralizációtól nem, arra sokan rámutattak, Pokorni Zoltántól a Századvégig –, és ha a gazdaság tényleg jobban teljesít, akkor el kell kezdeni érdemben pénzt tenni a rendszerbe. És nem csak azért, hogy kifogják a szelet, vagy hogy a tanárok végre befogják. Hanem azért, mert saját gyermekeinek jövőjét falja fel az az ország, amelyik nem így cselekszik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. április 17. 14:43
"Felfalja saját gyermekeit" Simicska?
mary
2016. április 17. 12:53
Istenem ! Mivé lett ez az egykori jó napilap ! Hiába ezt kivánja G.(geci) Simicska Lajos ! Örülök hogy 25év után vissza mondtam, a HírTv-t és a Lánchíd rádiót is töröltem. Egy kicsit véletlenül odakapcsoltam a Hir Tv-re ez aztán a borzalom ahogy Csintalan elvtárs a másik négy hülyével egymás szavába vágva ordítozik.A hírolvasók meg egyszerűen hiteltelenek, nem szólva Bodacz úrról aki a Célpontot vezette. Az tette jól aki időben kiszállt, szerintem teljesen új gárdával kellett volna felállni.
Tintamin
2016. április 16. 21:57
Ez a Palkovics is ugyanolyan kommunista seggnyaló, mint az elődei. A durvább, hogy már az egyetemeket is a klik alá akarja bevonni. Gratulálok. Faszán működik a rendszer, úgyhogy nyomjuk még. Elhányom magam ettől a dilettáns, gerinctelen rezsimtől.
Mich
2016. április 16. 14:42
Simicsicska, nem értetted te félre, amit a Gazdid mondott...?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!