Panama-parti

2016. április 11. 09:14

Ha valóban pártatlan vizsgálódás folyt, akkor ebből az következik, hogy az amerikai politikai és üzleti világ nagyágyúinak makulátlan az erkölcse. Biztos ez?

2016. április 11. 09:14
Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás

„Van itt néhány kérdés:


1.) Miért csak panamai és miért éppen a Mossack Fonseca ügyvédi iroda iratai kerültek látótérbe? (Eddig úgy tudtam, hogy minimum kéttucatnyi hasonló adóparadicsom van a világon. A washingtoni székhelyű Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciuma – International Consortium of Investigative Journalists – ICIJ – nem közölte, miért erre az egyetlen cégre koncentrált.)

2.) Miért terelték a figyelmet több olyan politikusra, akiknek nem tudták bizonyítani a közvetlen érintettségét? (Eszem ágában sincs védelmembe venni az érintetteket, de ezt a technikát nálunk eddig csúsztatásnak nevezték. Nem mellesleg, abból még sosem jött ki semmi jó, ha valaki a céllal szentesítette az eszközt.)

3.) Miért nem bukkantak egyetlen amerikai érintettre sem a kutatás során? (Egyes állítások szerint a panamai ügyvédi iroda kliensei között számos USA-polgár, -cég, -részvénytulajdonos van. Ha valóban pártatlan vizsgálódás folyt, akkor ebből az következik, hogy az amerikai politikai és üzleti világ nagyágyúinak makulátlan az erkölcse. Biztos ez?)”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2016. április 11. 19:34
Clintonné kampánystábjának egy tagja azért bebukott. Van más magyarázat is: az USA és Panama között van kettős adóztatás elkerülési egyezmény kötelező adatszolgáltatással.Enyhén nincsenek egy súlycsoportban. Azaz az usákok nem ott tartják a fekete zsozsót.
Öreg
2016. április 11. 17:53
Az Usa néhány tagállama -és vidéki rezervátuma- maga az adó paradicsom. Miért mennének külföldre?
Mindjárt
2016. április 11. 16:52
"Ha valóban pártatlan vizsgálódás folyt, akkor ebből az következik, hogy az amerikai politikai és üzleti világ nagyágyúinak makulátlan az erkölcse. Biztos ez? " Egyáltalán nem makulátlan de közel se olyan a korrupció mint a felcsúti maffia szabad rablása. Olyan korrupt kormányt mint a felcsúti maffia kormány cak Afrikában és még néhány nagyon primitív országban lehet találni.
kulalak
2016. április 11. 14:24
Ez jobb. https://www.youtube.com/watch?v=fuKDBPw8wQA
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!