Végvár

2016. április 20. 10:32

Ha a befogadásra épülő aktuális menekültpolitika valóban humanitárius kötelesség, ahogyan Merkeltől Hollande-ig az EU hangadói helyesen állítják, akkor abba a török lépések nem férnek bele.

2016. április 20. 10:32
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszabadság

„Ahogyan a török hódítások korában sem nagyon izgatta a keresztény Európát, hogy milyen módszerekkel tartóztatják föl a magyar végvári vitézek a mohamedán hódítókat, úgy most sem érdekel senkit, hogyan akadályozza meg Törökország a szír és iraki menekültek továbbjutását, illetve hogyan kényszeríti vissza őket az erőszak sújtotta területekre. Hogy az utóbbi betű szerint is ellentétes az elvben Európára és Törökországra is érvényes nemzetközi menekültügyi konvenciókkal, az láthatóan nem szempontja a »rendezésnek«. A törökök migrációs krízissel összefüggésben nem lévő emberi jogi sértéseit (az ellenzék és a szabad sajtó üldözését, a kurd kisebbség elnyomását) is elnézik, csak fékezzék meg valahogy az emberáradatot.(...)

Ha a befogadásra épülő aktuális menekültpolitika valóban humanitárius kötelesség, ahogyan Merkeltől Hollande-ig az EU hangadói helyesen állítják, akkor abba a török lépések, amelyek nyomán kétségtelenül csökkent az uniós határokra nehezedő nyomás, nem férnek bele. Ha viszont valami más – egyszerű rögtönzés, tervezett, de be nem vallott munkaerőimport, a nyugat-európai bérek letörésének kísérlete; egyiket sem lehet kizárni, mindegyikre találni utalásokat a mainstream nyugati sajtóban –, akkor nem ildomos tovább az emberiességi érvekkel traktálni azokat, akik a menekülthullám kezelésének tényleges terheit viselik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
telekaszter
2016. május 05. 16:09
A szerző naiv, hülye, vagy hülye naiv?
Vigyázzunk
2016. május 05. 15:15
Csaxólok a humanitáriuskötelesség bajnokainak, hogy a WHO becslései alapján Afrika lakossága 1 milliárdról 5 milliárd fölé nőhet 2100-re. Saccperkábé, de az arányokat jól érzékelteti. Szóval pár évtizeden belül nem az lesz a fő kérdés, hogy meg tudunk-e menteni mindenkit, hanem hogy meg tudjuk-e menteni az Európai kontinenst az inváziótól.
KannibálTatárÚr
2016. május 05. 15:15
Tegnap olvastam: a lázadók támadásba lendültek Szíriában. Minden ország KÖTELESSÉGE saját lakosairól gondoskodni. Ahol az ellenzék is annyi fegyverrel rendelkezik, hogy támadásba tud lendülni, ott van elég forrás a lakosság eltartására. Oldják meg maguk a lakosság problémáit - fegyvereik eladásával. Nem a mi kötelességünk - közvetve - ezeket a fegyveres csoportokat támogatni. (Ugyebár azt szajkózzák, hogy a lázadók területéről menekülnek).
Korrupt Kornél
2016. május 05. 15:15
te böszmébb vagy, mint a kolleganőd. Ennyire primitív nem lehetsz, hogy humanitárius oka van az idejövetelüknek. Kövekkel a zsebben, terrorista kiképzéssel a hátuk mögött. -jó, nem mindegyik, de szép számmal. míg az őslakosok humanitárius segítése bezárva. Gondolj a 0.9 % nyugdíjemelésre. Igaz, még mindig több, mint amit a baloldal adna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!