Miért adják fel?

2016. április 05. 19:30

Pedig Sándor Mária metafora, egy magára hagyott, megszervez­hető, de meg nem szervezett világ metaforája. Az ő megszervezésük nem karrier ma senkinek.

2016. április 05. 19:30
Böcskei Balázs
Népszabadság

„Egy tévéstúdió előterében állva hallottam, amikor egy szakszervezeti vezető így fordult Sándor Máriához: »Ha gondolod, elviszlek. Merre mész?« A fekete ruhás nővér ezt válaszolta: »Csepelre. Tudod, én ott lakom.« Nem tudom, hogy a szakszervezetis – akinek elismertsége és eredményessége összehasonlíthatatlanul kisebb, mint Sándor Máriáé, de legalább évek óta »benne van a tévében« – ­elvitte-e a nővért. Mindenesetre Sándor válasza a mottóban idézett – a baloldali tömegkultúrában (?) – egyáltalán nem ismert csepeli hardcore-zenekar sorainak hangulatát idézte fel bennem. Sándor Mária a Feladom című blogbejegyzésével, amelyben elmondja, mennyire magára maradt társaival, hogy ő »csak egy ápoló, aki megpróbálta a lehetetlent«, tovább szorította a szíveket.

(...)

Sándor Mária és társai nem a digitális világ bennszülöttei, nem beszélik az internetalapú politikai világ nyelvét, nem kódokban és work­shopnyelven diskurálnak, nem sajátították el a nemzetközi szervezetekhez és pártalapítványokhoz történő pályázás képességét, kimaradnak így egy jelentős(nek gondolt) hálózatból és velük együtt témáik, ügyeik, problémái(n)k is. Érdekli őket a demokrácia és a korrupció egyre súlyosbodó magyarországi helyzete, de ha tudnák, sem akarnák végigülni az előbbi témákban ugyanazokkal az előadókkal szervezett sokadik konferenciát, sem pedig hullafáradtan meghallgatni az arról rendezett stúdióbeszélgetést.

Nem kérnek tolmácsot a »civilkedésre tanító«, progresszív, hunglish nyelven ­beszélő tréner által tartott, valakinek kiszámlázott kommunikációs képzésre sem, mert eleve nincsenek ott – éppen tiltakoznak egy vidéki kórház előtt, vagy ágytálat cserélnek valakinek a szülője alatt. Vagy senki nem hívta meg őket – ez a gyakoribb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1istvan
2016. április 06. 09:03
miért? talán nincs elegendő támogatottsága? talán az emberek többsége normálisabb mint amire számított, számítottak? talán rájött, hogy nem helyes az a demagóg szöveggel tarkított süketelés amit eddig csinált? talán...talán, csak reménykedjünk, hogy tanulságos volt neki is meg a pártfogóinak is.
Szőke Ciklon
2016. április 06. 07:40
"Zöld-dossziés" emberke, "Feket-ruhás" nővérke, "Kockás-inges" önjelölt forradalmár Van még más is? Csupa önjelölt, szánalmas alak, akikre azonnal rácuppan a balliberális oldal, abban reménykedve, hogy ilyen emberekkel lehet kormányt buktatni, mert a balliberális politikusok képtelenek választást nyerni.
maanzaad
2016. április 06. 07:06
Érzéketelen, beszari,gerinctelen, rezsimreszkető szarháziak vagytok, kevés kivételtől eltekintve.
pollip
2016. április 06. 06:40
Nem kell siratni Máriát. Még el sem ment, már visszatért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!