Hazámat szolgálom!

2016. január 18. 09:17

Lehet, hogy levágatnák velük az undormány focista frizkókat, lehet, hogy kiszedetnék orrból, fülből, nyelvből, péniszből a nem odavaló vasakat. Megtanulnák, hogy mi az: szenvedni, kitartani, tisztelegni a HAZÁÉRT.

2016. január 18. 09:17
Kopányi Balázs
HajduPress

Megtanulnák, hogy mi az: szenvedni, kitartani, tisztelegni a HAZÁÉRT.

Lehet, hogy levágatnák velük az undormány focista frizkókat, lehet, hogy kiszedetnék orrból, fülből, nyelvből, péniszből a nem odavaló vasakat. Lehet, hogy ez fájna, de kapnának helyette egyenruhát. Ugyanolyat kapnának a gazdagok, mint a szegények. Ugyanúgy szolgálná a HAZÁT mindegyikük, s ugyanolyan büszkeség töltené el valamennyiüket reggel, amikor magukra öltik a rideg göncöt, amikor megigazítják a felszerelést, s szigorú arccal elindulnak egy új kaland felé.

Lehet, megtanulnák azt is, hogy mi az a tisztelet és fegyelem. Hogy nem csak úgy beesek valahová, hanem »kérek engedélyt«, hogy a nem tetsző parancsra is az az egyetlen válasz, hogy »értettem«. Lehet, megtanulnák, hogy csak akkor szóljanak, ha kell. Lehet, jó érzés lenne nekik azt mondani az egyenruhában, hogy „hazámat szolgálom!”

Mindezeknek persze még a puszta gondolatától is óvni kell minden magyar ifjút, a végén még erős fickókká és derék hazafikká válnának.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. január 18. 15:44
Balázst elküldeném katonának két évre,mondjuk Kalocsára...
wodan
2016. január 18. 15:24
Nem lesz sorkatonaság, nem kell félni. A hatalomnak nem érdeke, hogy kitermeljen egy olyan társadalmat mely képes az öntudatos, kitartó, szervezet és fegyelmezet magatartásra. Nekik ez kell nyilnyál, facebook ismerősők számmával villogó, széthúzzó, birka, tehetetlen, ostoba tömeg. Az a jó rabszolga.
wodan
2016. január 18. 14:59
A sorkatonaságot nem megszüntetni kellet volna hanem megreformálni. Rövidebb ideig de értelmesebben . Szerintem kb 6 hónap lenne az ideális. Egy kemény kiképzès pár hónap szolgálat és kész. A mai nyilnyál fiatalokra nagyon is ráférne.. Én a lányoknak is kötelezővé tenném, kicsit könnyebb követelményekkel sullyal a hadtáp és eü felé. Miért lenne az baj ha a mai fiatalság ( és nem szivató, megtörő, jellegel ) , megtanulná, hogy pl mire képes, pontosság, rendszeretet, fegyelem, akarat erő, kitartás, hogy mi a csapatszellem, hogy egy egy közösségen belül hol a helyem, mi a szerepem, hogy mit jelent az egy mindenkiért mindenki eggyért...stb
zenitaph
2016. január 18. 14:46
Nem voltam katona. Pont lemaradtam. Ez egy átlagosan gagyin megírt cikk, de az üzenetével egyetértek. Saját magam példájából is úgy gondolom, a generációmnak cseppet sem vált volna kárára egy fél éves intenzív kiképzés (persze ha azt a félévet nem pöcsvakarászással és fogkefével wc sikálással kell tölteni mer annak tényleg nincs értelme)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!