Bevándorlás és antiszemitizmus: importált zsidógyűlölet

2015. december 01. 20:25

Csak beképzeljük magunknak, hogy tapasztalattal rendelkezünk a muszlim országokból érkező bevándorlás terén, ez önbecsapás. Tapasztalatunk a Törökországból érkező bevándorlással van.

2015. december 01. 20:25
Jan Fleischhauer
Spiegel

„A németeknek át kell gondolniuk, mennyire fontos nekik, hogy a zsidók ismét biztonságban érezzük magukat köztük. Ha menedéket adunk szír, pakisztáni és afgán menekültek százezreinek, az érintettek köszönetében biztosak lehetünk – egyes németek már a muszlim és a keresztény világ közti megbékélést látják ebben. A zsidó közösségekben ugyanakkor arra kíváncsiak, vajon a bevándorlók köszönete azokra az emberekre is vonatkozik, akiket a menekültek hazájában nap mint nap elátkoznak és elítélnek?

Csak beképzeljük magunknak, hogy tapasztalattal rendelkezünk a muszlim országokból érkező bevándorlás terén, ez önbecsapás. Tapasztalatunk a Törökországból érkező bevándorlással van, a mostani azonban teljesen más. Aki több időt eltöltött a Közel-Keleten, tudja jól: az antiszemitizmus beteges méreteket ölt ott, és az államok egyben tartásához gyakorlatilag alkotmányos szinten jelen van.

(...)

A Willkommenskultur hívei jobban szeretik figyelmen kívül hagyni az arab országokból hozzánk érkezők antiszemitizmusát. Nemrég lehetőségem volt részt venni egy beszélgetésen, amelyen egy fiatal, zsidó kolléga igencsak elszántan adta elő véleményét arról, hogy sok németnek fogalma sincs, mennyire mélyen gyökeredzik az arab migránsokban az antiszemitizmus. A körülötte állóknak csak annyi jutott eszébe reakcióként, hogy az antiszemitizmus vádja eléggé üres részéről, hiszen általánosít. Az, hogy általánosítások nélkül nem tudjuk leírni a valóságot, nem jutott el az agyukig.

Mit kéne tenni? A CDU javaslata kötelezné a menekülteket Izrael létjogosultságának elismerésére. Az ötlet jó, de nem elég. Ha fagyoskodva, dideregve állnék egy határon, körülbelül mindent aláírnék, amit elém tesznek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2015. december 02. 17:28
" A CDU javaslata kötelezné a menekülteket Izrael létjogosultságának elismerésére. " Kevés, nagyon. A létjogosultság szimplán magában rejti a "lét" szó megfordítását is akár. Tehát, helyesen: "A CDU javaslata kötelezné a menekülteket Izrael létjogosultságának - és tévedhetetlenségének - elismerésére."
mucsay
2015. december 02. 15:26
a magam részéről mindig is az önellátás híve voltam
tevevanegypupu
2015. december 02. 10:12
Nem kell importálni..csak törvények kényszerítik a nem zsidókat arra akik Németországban élnek német állampolgárok, hogy csendben tűrjék az anarchizmust és szélsőbalos liberlizmust Merkellel megkoronázva.
1000bocs
2015. december 02. 10:07
"Tapasztalatunk a Törökországból érkező bevándorlással van." Németországban lehet hogy így van. De mióta az internetet feltalálták, az ember könnyedén bőséges információt talál a migránsok eddigig integrációjával kapcsolatban egész európából. Ha jól emlékszem, Malmö teljes zsidó közössége elköltözött a vározsból, olyan jól halad a muszlimok svéd integrációja. Ha már a zsidó -muszlim együttélés a téma. "...az érintettek köszönetében biztosak lehetünk – egyes németek már a muszlim és a keresztény világ közti megbékélést látják ebben" Ha valamit tanultunk az eddigi integrációs törekvések kudarcából, az pont nem ezt a képet mutatja. Régen az első generációs bevándorlók még hálásak voltask a befogadó nemzetnek a lehetőségért amit kaptak, ma már - hála a libsi jogvédőknek - nem kell várnunk a másod és harmadgenerációs migránsok "nekünk ez jár!" tüntetésére. Ma már a migránsok készen és felkészítve lépnek európa földjére, elvárásaik vannak, tiltakoznak és rendbontanak ha nem kapják meg azonnal amit akarnak. A mostaniak már nem hálásak. Nekik jár. "A CDU javaslata kötelezné a menekülteket Izrael létjogosultságának elismerésére. Az ötlet jó, de nem elég." Mire fel? Mikor valaki megemlíti, hogy a bevándorlóknak tisztelniük kell a kultúránkat, és be kell tartaniuk a törvényeineket, a ballibsi kórus egyszerre szisszen fel és kap a klaviatúra után. Pedig a békés egymás mellett élés első lépése lenne. Miré pont Izrael elismerése legyen aláírva? Írják ala, hogy nem értenek egyet a nők megkülönböztetésével, megkövezésével, az iszlám európai kultúrával összeegyeztethetetlen törvény erejű szabályaival. Aki aláírja és kilakoltatás terhe mellett vállalja az európai normák betartását a muszlim helyett, az bejöhet az ajtón, a többiek mehetnek haza. Miért nem íratunk velük alá ilyen papírt, még az eu földre való belépéskor? Egyik sem vállalná, nem írná alá - mi pedig széttárhatnánk a kezünket, hiszen csak a békés kulturált európát akarjuk, nem rajtunk múlik hogy ők nem úgy képzelik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!