Nagyon veszélyes lenne, ha a kormány kamuterroristákat gyártana

2015. november 27. 17:32

Vannak olyan szélsőséges jobboldali szervezetek Magyarországon, amelyek veszélyt jelentenek az ország biztonságára. Ilyen például a Betyársereg. Csakhogy ezek ellen a szervezetek ellen nem lép fel a magyar rendőrség

2015. november 27. 17:32
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Hol vannak már Orbán Viktor egy héttel ezelőtti szavai, melyek szerint gyakorlatilag minden terrorista bevándorló. Pénteken a TEK két, a titkosszolgálatok által régóta figyelt, feltehetőleg szélsőjobboldali szélsőségest tartóztatott le, majd szombaton négy második világháborús fegyvergyűjtőt, állítottak elő terrorizmus vádjával. Ez utóbbi kapott óriási sajtóvisszhangot, hiszen a bíróság nem tartotta megalapozottnak a fegyvergyűjtők előzetesbe helyezését, Hajdú János, a terrorelhárítók vezetője pedig a valós információk elhallgatásával turnézta körbe a médiát, iszlamista szálat lebegtetve, bombagyárról és nemzetközi kapcsolatokról hadoválva, amelyekről mind kiderült, hogy nem igazak. (…)

Pintér sajtótájékoztatóján (ahol egyébként olyan bombák szolgáltak hatáskeltő díszletként, amiknek semmi közük a mostani ügyhöz) egy Hadsereg nevű formációra hivatkozva igazolta a TEK pénteki, két szélsőségest elfogó akcióját, amelynek tagjai a feltételezés szerint egy kormányzati szereplő meggyilkolására készültek, hogy ezzel lemondassák a kormányt. Csakhogy amennyiben megalapozottak is a »Hadseregről« szóló feltételezések, az sem igazolja a TEK balfogását, hogy négy, eddigi információk és a bíróság véleménye szerint sem terrorista fiatalt akartak leültetni terrorizmus váddal. (…)

Vannak olyan szélsőséges jobboldali szervezetek Magyarországon, amelyek veszélyt jelentenek az ország biztonságára. Ilyen például a Betyársereg, amelynek tagjai katonai kiképzést kapnak, és saját állításuk szerint is a városi gerillaharcra képzik ki tagjaikat. Csakhogy ezek ellen a szervezetek ellen nem lép fel a magyar rendőrség, például Devecseren, ahol cigányok házait támadták meg, sérüléseket is okozva, a rendőrségi kordont áttörve a szervezet tagjai. Akkor a rendőrség bíróság által jóváhagyott érvelése szerint, azért nem léptek közbe, mert túl nagy kockázatot jelentett volna az intézkedés.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2015. november 29. 08:52
A Helsinki Bizottság, meg a hozzá hasonló szervezetek hússzor veszélyesebbek az országra nézve,mint a Betyársereg.
Toledo
2015. november 29. 04:07
Óh, azok a jóravaló, szegény,tisztelettudó, beilleszkedni, tanulni dolgozni,integrálódni akaró devecseri cigányok! És ezekre jött ez a szélsőséges, káoszt akaró, csúnya betyársereg, mikor az akkori,megfelelni akaró polgármester, meg a töketlen helyi rendőrségi vezetés mindent megtett, hogy a kiváltó esetet a sértettek kárára,az elkövető cigányok javára elradírozza, fű alatt tartsa.Mit ad Isten,erre a választásokon a polgi megbukott!Hallatlan, a jó érzésű emberek gyomra kifordul! Igaz Jámbor?
heep
2015. november 28. 11:38
"Ilyen például a Betyársereg. " Mitől veszélyes a Betyársereg? Én csak annyit tudok róluk, hogy az újságok szerint léteznek. Mitől nem veszélyes a Tett és Védelem Alapítvány vagy a Macabi csoport? Akikről szintén csak az újságokból tudok? Nem ezt nevezik kettős mércének te "Kettős mérce" Jámbor? Eddig fizikai erőszakot csak a DK-s nyugger kommandó alkalmazott Magyarországon a civil szervezetek, párt csürhék közül.
jégecet
2015. november 28. 11:00
"Pintér sajtótájékoztatóján (ahol egyébként olyan bombák szolgáltak hatáskeltő díszletként, amiknek semmi közük a mostani ügyhöz" Nem szorít a szopóálarc, Jámbor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!