Legrövidebb

2015. november 12. 07:52

Azt kell mérlegelnie mindenkinek, hogy a kétszázhuszonkét külföldi állampolgár miatt szabad-e megfosztani 104 778 magyar gazdát az uniós támogatásoktól, és Magyarországot kiléptetni az unióból.

2015. november 12. 07:52
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„A helyzet az, nyájas olvasóm, hogy a magyar kormány egy plusz védelmi vonalként valóban beletette a törvénybe azt a kitételt, amely szerint külföldiek nem vásárolhatnak földet, és ezt most valóban ki kellett venni a törvény szövegéből, Brüsszel nyomására.

Mit lehetett volna tenni ehelyett?

Ugye, ez az egyetlen releváns kérdés.

Természetesen azonnal ki lehetett volna lépni az unióból. És a mi derék szovjetjeink egyik fele most majd éppen ezzel fog előhozakodni.

Igen, természetesen ki lehetett volna lépni az unióból, »eb ura fakó!«, de akkor muszáj megkérjük a mi derék szovjetjeink egyik felét, hogy ők menjenek el személyesen a magyar gazdákhoz, és személyesen mondják el mindegyiknek, hogy kilépünk az unióból, nehogy a külföldiek földet vásárolhassanak, és ezzel egyidejűleg egyszersmind örökre lemondunk az összes uniós agrártámogatásról, amelyet a magyar gazdák jelen pillanatban élveznek.

Mert hát valamit valamiért, ugyebár. Minden egyszerre nem megy, ettől olyan nagyon könnyű kalózhajóban ülni, és ezért olyan nagyon nehéz kormányozni.

És akkor nézzük meg a dolgot még egyszer, szigorúan a tényekhez ragaszkodva!

Nyájas olvasóm, a törvényben benne maradt a másik kitétel, miszerint földhöz csak helyben lakó, Magyarországon élő, földműveléssel foglalkozó gazda juthat. És ezt Brüsszel nem is vetetheti ki a törvényből.

Nos, akkor nézzük a számokat: jelenleg százötezer (105 000) gazda felel meg ennek a követelménynek. Ebből a százötezerből (105 000) kétszázhuszonkettő (222) nem magyar állampolgár.

Kétszázhuszonketten vannak olyanok, akik itt élnek, földműveléssel foglalkoznak. Ők kétszázhuszonketten pedig vásárolhatnak földet.

Ez van.

Azt kell mérlegelnie mindenkinek, hogy a kétszázhuszonkét külföldi állampolgár miatt szabad-e megfosztani 104 778 magyar gazdát az uniós támogatásoktól, és Magyarországot kiléptetni az unióból.

A kormány úgy ítélte meg, hogy nem is érdemes és nem is szabad.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 248 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2015. november 13. 22:03
"kétszázhuszonkét külföldi állampolgár miatt szabad-e ... Magyarországot kiléptetni az unióból." Zárszóként ezért az aljas, sunyi, szemét álkérdésért kiérdemled Orbán Cipolla Viktor lovag volt "barátjának", az alsó-kolumbiai kokainbárónak a megrovását - g.ci!
áfonya
2015. november 13. 10:53
Kétszázhuszonkét külföldi állampolgár bizonyára nem hazánkban élnek ,Gyurcsány idejében zsebszerződés útján hozzá jutott magyar földeket külföldi otthonából irányítja végzik.Ezek nem vásárolhatnak magyar földet .Szerintem alig lesz külföldi vásárló ,magyar törvények védik a magyar földet.Fidesz kormány törvénye elég erős biztonságot ad .
Birkaisztán
2015. november 12. 20:37
Vagy Szebb Jövőt! Ahogy érzed
Birkaisztán
2015. november 12. 20:37
Valódi ""Birkaisztán" pedig nemigen más, mint egy józan eszű, ép erkölcsi érzékű magyar ember" Valódi, köszönöm szépen a megtisztelő szavaidat! Hogy józan eszű vagyok-e , azt nem tsiztem eldönteni de hogy ép erkölcsi érzékű vagyok, vaéamint Hazafi, akinek fontos az országa saorsa, az igaz Én is hasonló jókat feltételezek Rólad Isten Áldjon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!