Aszad közlegény megmentése

2015. október 14. 11:31

Oroszország jelezte, hogy kész felvenni a harcot az egész világ számára legfőbb ellenséggel, az Iszlám Állammal. Lehet bírálni ezért, de kétségtelen: ő cselekszik.

2015. október 14. 11:31
Pósa Tibor
Magyar Idők

„A Nyugat keresi a szót, amellyel hatékonyan sárba tiporhatná a megkezdett akciót, de egyelőre megnyilvánulásaiban az erőlködés jobban látszik, mint az, hogy tudná, milyen választ adjon erre az orosz lépésre. A tény az, hogy a szír polgárháborúban való orosz megjelenéssel nem lehet folytatni a teszetosza nyugati magatartást: bombázgatjuk egy kicsit az Iszlám Állam állásait, ezzel eleget teszünk a közvélemény elvárásának, aztán minden marad a régiben. (...)

Oroszországnak Szíria ugyanaz lesz, mint a Szovjetuniónak Afganisztán – ez a felvetés dívik a nyugati szakértők körében, de ezt osztja Barack Obama amerikai elnök is. Nagy izgalommal várják az első orosz emberáldozatokat, ők terjesztik útonútfélen, hogy nem is az Iszlám Államot érik a Szu vadászrepülőgépek támadásai, és az sem esne nehezükre, ha a szír beavatkozásban valami fatális orosz hibáról számolhatnának be. Biztos, hogy lesz ilyen. Bár Oroszország az elképzelések szerint nem venne részt a szárazföldi harcokban, ezt megtennék helyette a szír kormányerők, az Iránból érkező síita önkéntesek és a libanoni Hezbollah csapatai, ám mégis a több fronton való helytállás újabb és újabb orosz csapaterősítéseket kívánna meg Moszkvától. Ha ez bekövetkezik, nem tud majd kilábalni a szír örvényből. Az amerikai meglátás szerint Putyin katasztrofális hibát követett el akkor, amikor beavatkozott egy vallásháborúba, egy szunnita tengerben a síita kisebbség hatalmának megőrzéséért küzd. Távlatilag még Obamának is igaza lehet. De négy éve a szírek és a világ hiába vár egy olyan stratégiára, amely kezdené meghozni a gyümölcseit. Lehet vitatni az orosz beavatkozás következményeit, de akkor a szír válságban elő kellene állni valami követhető irányvonallal. Ez nincs meg, és a jelek szerint nem is fog megszületni. Oroszország jelezte, hogy kész felvenni a harcot az egész világ számára legfőbb ellenséggel, az Iszlám Állammal. Lehet bírálni ezért, de kétségtelen: ő cselekszik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. október 15. 08:38
Ezek tényleg nem normálisak, bár a vége teljesen igaz a fideszes kormányzásra: lehet, hogy kurvaszar, és lopnak, mint az állat, de legalább ők csinálnak valamit. Hát fasza, szóval most ebben a pártlapban kell Putyin seggét nyalni, beszarok.
szancso
2015. október 15. 05:14
Ennyire Alzheimeres itt mindenki? Ha jol emlekszem, akkor az USA es Oroszorszag megegyezett abba, hogy Asszad nelkül nem lehet az Iszlam Allamot megsemmisiteni (ca. 3 hettel ezelött). Erdekes modon, amint megkezdtek az oroszok a bombazast, fordult a kocka, ez nektek nem tünt fel? A szöveg most, hogy az oroszok a "mersekelt" - micsoda mü szo - rebbeliseket bombazza, nem az ISIS-t, meg a kurdokat, meg a ki tudja kiket. Az USA es EU sikoltozasara Lavrov nagyon is jo valaszt adott, a CIA-nak nagyon jo szatelit felvetelei vannak az ISIS allasairol, adjak at öket.
Syrius Black
2015. október 14. 23:03
Hajrá, Vova !!! Szararcú libsijeink sírása zene füleimnek.
Rockpapa
2015. október 14. 18:35
Sajnos USA mindenkinek fog szállítani municiót,fegyvert, aki hajlandó az Oroszokra lőni.Ennek a háborúnak még nincs vége.Az USA keresztbe tesz,leszarja ő Európát,a békét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!