Elég volt! Setét Jenő Orbán Viktor beszédéről

2015. szeptember 08. 22:53

A romák nem most érkeztek, nem átutazók, Magyarország a mi hazánk is, amelyért, és amelyben őseink éltek és haltak.

2015. szeptember 08. 22:53
Setét Jenő
Roma Sajtóközpont

„A leghatározottabban visszautasítjuk, hogy a magyar kormányfő szembeállítsa egymással a hazai romák és a menekültek ügyét. Visszautasítjuk nyilatkozatát, amely elvitatja állampolgárságunkat, hazafiságunkat, méltóságunkat, magyarságunkat, az egész életünket évszázadokra visszamenőleg is!

A romák nem most érkeztek, nem átutazók, Magyarország a mi hazánk is, amelyért, és amelyben őseink éltek és haltak.

Van azonban, ami összeköt minket és a menekülteket, mégpedig az alapvető emberi jogok, az emberi élethez és méltósághoz, az emberi és egyenlő bánásmódhoz fűződő jogok, amelyek tekintetében mindkét csoport súlyos sérelmeket szenvedett és szenved el.

Tűrhetetlennek tartjuk, hogy a politika, és jelen esetben a kormány, annak vezetője és az elmúlt hetekben különböző tagjai is kijátsszák a »cigány kártyát«, hogy a ránk való alibi hivatkozással tagadják meg a menekült emberektől a legelemibb segítségnyújtást, tegyék ki őket megalázó és szégyenletes bánásmódnak.

A menekült emberek nem vettek el és nem vesznek el semmit a roma és nem roma emberek elől sem.

A romák integrációjának ügye és a menekült emberek ügye két különálló, egymással nem versenyeztethető és nem szembefordítható ügy.

Elég volt a roma emberek és közösségek politikai haszonlesésből való felhasználásából, nem tűrhetjük tovább, hogy uszító kampányok és beszédek céltáblái vagy eszközei legyünk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2015. szeptember 09. 12:29
Jeno, leforditom a ti szintetekre a problemat: Eeeveszik a segiijjt !
csurcsányi
2015. szeptember 09. 11:28
Amióta megindult a menekült áradat sokkal kevesebb kátrányos van az utcán,lehet hogy félnek a migránsoktól,hogy elviszik magukkal őket?
matykox
2015. szeptember 09. 11:25
Egy valóban SÖTÉT alak: a Sehall Selát Dömötör megtestüsélese. Az jó lett volna, ha elsorolja az "amelyért, amelyben éltek, haltak" mártírok hosszú sorát. Különösen az "amelyért" kategória érdekelt volna, mert hogy itt éltek, meg hóttak, az vitán fölül áll. Itt van például az Izé, meg a Hogyishívják közismert cigány hősök története ...
ormányos csillós
2015. szeptember 09. 11:04
büdös tetves óbégató cigány vagy ,setét. A fajtád rettegésben tartja a védtelen idős magyar embereket, magyar nőket, gyerekeket és te pofázol? Tényleg a cigány embercsempészekről mi a véleményed?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!