Szó után a tett

2015. szeptember 11. 09:52

A magyar kormány által keltett hangulat egyenes következménye a rugdosás. Belegondolni is rémes, mi történne, ha kezükben fegyvert tartó magyar embereket ragadna így el az indulat.

2015. szeptember 11. 09:52

„A magyar kormányfő talált időt rá, hogy megszemlézze a Mórahalom mellett épülő kerítést, de arra nem, hogy átnézzen Röszkére, a villany és víz nélküli gyűjtőpontra, vagy kiugorjon a Keletihez. Ezzel szemben Angela Merkel csütörtökön Spandauba látogatott, ahol szíriai menekültek ölelgették, és készítettek vele közös fotókat. Egy szelfi persze nem old meg semmit, mégis, a németek valahogy könnyebb szívvel viselik tőle a terhet, a menekülteknek pedig olyan érzésük van, hogy végre olyan helyre érkeztek, ahol nekik is lehet élni.

A nyugati politikusok is gyarló emberek. Ők is mondanak butaságokat, ők is a közvélemény-kutatási adatok alapján változtatgatják a véleményüket. De képtelenek olyan könyörtelen ridegséggel beszélni szerencsétlen emberekről, mint a magyar kormány tagjai, köztük egy lelkész. Történészek szerint az intézményes gyűlöletkeltés elengedhetetlen előfeltétele volt 1944 borzalmainak. A Horthy-rendszer korifeusai nem tudták, hová vezet majd az évtizedeken keresztül használt kirekesztő retorika, no de azóta, gondolná az ember, okosabbak lettünk. Hát nem. A magyar kormány által keltett hangulat egyenes következménye a rugdosás. Belegondolni is rémes, mi történne, ha kezükben fegyvert tartó magyar embereket ragadna így el az indulat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2015. szeptember 11. 20:22
Ősbolsi.... "Belegondolni is rémes mi történne, ha kezükben fegyvert tartó magyar(?) embereket (Szamuelly Tibor, Cserni Jóska, Pétr Gábor,id. Bauer papa..)ragadna így el az indulat..." Így akartad írni ugye bolsikám? De írhattál volna rengeteg "a munkásmozgalom régi harcosát," hős antifasisztát(főleg 1956 után) i tak dalse...sőt, ma is vannak,lőnének is habozás nélkül. Csak fasiszta nincs, kivéve a zakkant agyuk szüleményeit...
Box Hill
2015. szeptember 11. 17:29
Ha ez igaz lenne, mármint a rugdosás mint szövegkövetkezmény, akkor a kommunisták 140+ időelőtt, erőszakosan elpusztított áldozata, mely szép, emberboldogító, proletárszabadító kommunista alapszöveg következménye?
pkarcsi
2015. szeptember 11. 15:26
Hülye vörösszemét vagy,akarom mondani gonosz népszabadságos.Ülj fel egy Bécsbe induló migráns furgonra.
catalina9
2015. szeptember 11. 13:53
Megint robbant egy látványlibsi könnyfakasztógránát..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!